Les også: Fantasifestival på Bronseplassen

LILLESAND: Bronseplassen i Høvåg får 25.-27. august besøk av noen hundre fantasifostre (les: deltagere) i festivalmodus. Her vil rollespill, sangere, gjøglere og historiefortellere, smie, skredderverksted, konserter, mjød-brygging, kunstutstilling, spill og "fantastiske opplevelser" være noen av ingrediensene.

Arrangør av festivalen er Hyperion, en paraplyorganisasjon som favner om rollespill, laiv, sci-fi, fantasy— data- og spillmiljøet i Norge. Det er første gang disse miljøene samles til en egen festival.

Sørlandet et naturlig valg

— Billettsalget er i gang. Skal vi dømme etter antall henvendelser på telefon og mail, er interessen for en slik festival gedigen, forteller festivalsjef Martin Nielsen i Hyperion til fvn.no.

Festivalledelsen har alliert seg med de lokale gruppene Solgløtt og Alea Legio. Førstnevnte er en forening for levende rollespill som har hovedsete i Mandal, og Alea Legio er en spillforening med base på Samsen kulturhus i Kristiansand.

— På Sørlandet er det varmt og fint, og nærheten til sjø og bading er en perfekt festivalsetting. Dessuten er det få steder som kunne gitt oss like gode rammer som Bronseplassen. Den er et helt spesielt sted, med middelalderfeeling og det store langhuset.

Fantasifestivalen får også besøk av en rekke lovende kunstnere, samt Norges beste mjød-bryggere.

Konserter

Ett av trekkplastrene i musikkveien er det seks mann sterke shanty-koret Storm Weather Shanty Choir. De ble "oppdaget" av riksmediene under fjorårets by:Larm, har spilt inn plate med Odd Nordstoga og varmer opp for Kaizers Orchestra i Haugesund den 9. juni.

— Vi gleder oss veldig til Fantasifestivalen, sier korets grunnlegger Håkon Vatle til fvn.no. Han er entusiastisk med tanke på det litt spesielle publikummet.

— Bronseplassen og hele settingen forøvrig tror jeg kommer til å sørge for en helt særegen stemning, sier Vatle.

Hør et lydklipp fra shanty-koret her .

— Andre band som er klare er Funin, Gyron V og Ksatriya, kan festivalgeneral Nielsen fortelle.

Ikke band direkte fra VG-lista, akkurat. Men så er heller ikke Fantasifestivalen noe som er snytt ut av nesa på MTV. Og for mange er det en befrielse.

— Vi jobber med flere navn på konsertplanet, men tør ikke gå ut med noen før alt er helt i boks, sier Nielsen.