OSLO: Celine sang «Bestevænna» som handler om venninnen Astrid, som hun nylig har flyttet fra.

Det var tredje gang Celine sendte inn en sang til konkurransen. I fjor skrev hun en låt sammen med bestevenninnen Astrid, men den kom ikke med. I år klaffet derimot alt, og Celine gikk helt til topps.

– Jeg ga ikke opp fordi Astrid fortjener at jeg vinner, sa en rørt vinner da resultatet var klart.

Nummer to ble Martin og Johannes (Martin Henriksen og Johannes Zimmer) fra Lørenskog med «Når vi blir berømt».

De to andre låtene i superfinalen var Føniks fra Nittedal med «Den fineste» og Tre små pønkere fra Alta med «Vibira».

Vinneren av andreplassen skal sammen med Celine representere Norge i Melodi Grand Prix Nordic, som går av stabelen i Oslo Spektrum 24. november i år.

Sprelsk programleder

Programleder Stian Barsnes Simonsen loset arrangementet vel i havn. Han åpnet med en sang og iførte seg både julenissebukser, hoppet og spratt og ble løftet høyt opp i lufta av en ballong i løpet av programmets gang.

Et helikopter hadde også «forvillet »seg inn i Oslo Spektrum for å avlevere konvoluttene med navnene på de fire superfinalistene.

600 deltakere

I alt kom det inn 600 melodier til NRK til denne konkurransen, mens bare ni gikk videre til finalen.

– Det er nesten dobbelt så mange innsendere som til voksen Grand Prix, så egentlig er alle finalistene suverene vinnere, sa Barsnes Simonsen.

De andre finalistene var Angels med «Vi hopper og spretter», Susanne Mollestad med «Ingen vei», Ivan Neeraas med «Drømmedama» , Kristin Evensen med «Katt og mus» og The Real Five med «Kolbotn».