Den amerikanske animasjonsfilmen «Happy feet» forteller historien om en pingvin som skiller seg ut fra mengden, og som får føle på kroppen hvordan det er.

For Mumble, Mumle på norsk, har et problem. Han kan nemlig ikke synge, som pingviner skal. Men han kan steppe, noe som gleder moren. Faren mener derimot at slikt er ikke pingvinsk.

Filmen har premiere i USA nå fredag, og et knippe litt mer enn middels kjente skuespillere har stemmene til de animerte pingvinene.

Elijah Wood

Elijah Wood har stemmen til hovedpersonen, mens du ellers kan høre Nicole Kidman, Robin Williams, Brittany Murphy og Hugh Jackman. Filmen kommer fra Warner Bros. Ansvaret for regi, manus og produksjon er australske George Miller, som er kjent fra filmer som «Babe», «Mad Max» og «Heksene i Eastwick»

81 kopier

Kritikkene som har sluppet ut til nå er gode. Blant annet skriver Hollywood Reporter at filmen vil noe mer enn bare å være en sjarmerende tegnefilm for barn, og at den er så godt laget at du kan føle kulden på Sydpolen.

God omtale gleder den norske distributøren Sandrew Metronome. For det er ikke få kinoer som vil få se de dansende føttene i desember.

Filmen har norsk premiere 1.desember, og selskapet sender ut 81 kopier.