KVINESDAL: — Alle skal kose seg, slappe av og nyte god musikk. Sommeren begynner på Kvinesdal Rock Festival, fastslår pressesjef Ann Karin Frestad i festivalen som vil riffe Kvinesdal inn på rockekartet.

Fra før er bygda mest kjent for sine countryfans - og Sarons dal. Noe festivalentusiastene vet å sette pris på:

— Det er sommerstevne i Sarons dal denne helgen, så vi har gode kontakter på fint vær, påpeker Frestad.

På Kvinesdal Rock er målet å levere rå rock og metallmoro til folk som liker en hardkokt festivalopplevelse. Festivalkriger eller provoserende pressestunt står ikke på agendaen. Til tross for at første festivalforsøk i fjor fikk store medieoppslag etter at to strippere slet av seg fillene og dro i gang en omgang liksomsex på scenen under Carnivora-konserten.

Lei av stripp

  • Ååå, er vi ikke ferdig med den saken? Jeg skjønner pressevinklinga, men det er synd, for vi har musikken i fokus, og ikke de to sekundene de jentene hadde av seg klærne. Vi er seriøse på det vi gjør og er ikke ute etter å provosere noen, sier pressesjefen.

— Samtidig skjønner jeg at folk reagerte, når et av de første bandene vi booket i år var Cumshots, sier festivalgeneral Kjell Arne «Kelly» Aamodt.

The Cumshots, med Kristopher Schau i spissen, skapte også saftdryppende avisoverskrifter med «Fuck for Forest»-stuntet på Quarten i 2004. Men det blir garantert ikke scenesex på Kvinesdal Rock i 2007. Arrangørene har nemlig lagt inn en klausul i bandkontraktene om at alt som skjer på scenen skal være godkjent på forhånd.

  • Vi er proffe og har god security. Det finnes nok av mc-treff du kan gå på om du vil se sånt. Men hva folk gjør i teltet på campen, er opp til dem, smiler Aamodt.

Metall for hvermann

Allerede i dag freses festen i gang på jordet ved Øyesletta. Statement, de unge vinnerne av det lokale «Battle of the bands», får åpne ballet, mens norsknostalgikerne The Kids og glamrockerne i Wig Wam følger opp.

— Torsdag er familiedagen. Da er det fri aldersgrense og det er billig å komme inn. Ingenting og Luxus Leverpostei spiller også, sier Frestad.

I morgen er det Sebastian Bach - eksvokalisten i Skid Row, Jorn og Skambankt - som utkonkurrerer tv-kvelden, mens D.A.D., TNT og Kamelot gjør lørdagen lyttervennlig. Også det lokale metallbandet Communic, med medlemmer fra Vigeland, Mandal og Kristiansand, pryder lørdagens lydbilde.

4.000 rockere

Dugnadsgjengen bak Kvinesdal Rock Festival håper 3.000-4.000 mennesker tar turen, men har budsjettert med balanse på 2.500 - omtrent det samme besøkstallet som i fjor, da de satt igjen med et lite underskudd.

— Budsjettet er en del større enn i fjor, men ikke voldsomt. Vi bygger dette opp steg for steg. Som en sjangerfestival kan vi ikke forvente 30.000 publikummere de første årene. Men billettsalget er tredoblet i forhold til samme tid i fjor, understreker en fornøyd pressesjef.

  • Her er vi «one big happy family». På en sjangerfestival vet du at de i naboteltet er her av samme grunn som deg. Det blir stort å se disse artistene på et jorde i bygda du er vokst opp i, spille musikken du er vokst opp med, konkluderer Aamodt.