— Den er nummer én på radio og nummer to på videolista, og har nesten solgt 20 000 eksemplarer den første uka. Jeg er veldig fornøyd med hvordan dette har startet, sier Aleksander With, som i dag setter seg på flyet for å møte fansen i Japan.

Plata «Coming Home» ble gitt ut i oktober i fjor i Norge, og skal nå lanseres av Sony i Japan i en versjon der tre akustiske låtversjoner er lagt til. Singelen «The Other Side» blir entusiastisk mottatt i det japanske markedet, og er blant annet valgt ut som månedens utvalgte av musikkvideokanalen VMC i Japan.

Flokker seg rundt ham

With har allerede vært én tur i Japan i mai, i forkant av lanseringen. Allerede før en eneste låt var sluppet der, hadde fans fått med seg artistens musikk på nett og møtt opp i flokker på hotellet der With bodde. Siden den gang har oppmerksomheten fått et voldsomt oppsving. Tv- og radiospilling av singelen «The Other Side» skal følges opp med en ti dager lang turné til Tokyo, Osaka, Fukuoka, Nagoya og Sapporo, der With skal gjennomføre en rekke intervjuer.

Om kurven fortsetter å peke opp i samme grad, ser det lyst ut for 20-åringen fra Trondheim. Det japanske platemarkedet er så stort at inntektsmulighetene er enorme, og radiospillingen alene kan gi betydelige royalties om japanske radiostasjoner fortsetter å omfavne trønderens musikk.

Selv er imidlertid With nøktern når han blir bedt om å anslå hvordan dette vil ende.

  • Det er helt umulig å si hvordan dette går. Jeg har aldri vært lansert i Japan før. Men det er klart det er ekstremt spennende, sier With.

Full oppvartning

— Japan har ikke «Idol». Ingen vet hva det er, derfor er heller ingen interessert i det. Der blir jeg presentert som en internasjonal artist, forteller With.

Allerede i mai ble han tatt imot som stjerne i Japan, med store biler og mange retters middager på menyen.

  • Jeg blir tatt veldig godt vare på. Faktisk liker jeg sushi veldig godt, ellers ville det nok blitt vanskelig med alle middagene man får spandert, ler With og legger til at det føles godt at musikken blir så tydelig satt pris på i Japan.

  • Det japanske markedet er en viktig døråpner, og jeg håper musikken min blir lagt merke til og sprer seg videre.

Jobber med ny plate

Etter turneen han reiser på i dag, skal Aleksander With tilbake i september for å delta på magasinet Billboards turné i Japan. Her opptrer han blant annet sammen med Steely Dan.

På hjemmebane er With i gang med album nummer to.

— Vi er godt i gang med plata, og jeg håper å få den ut ikke så lenge etter jul. Den går et hakk videre fra «The Other Side»-singelen. Denne gang tror jeg det blir mer som ett album, ikke bare tolv sanger sammen, sier With.