Fra fredag 16.november kan du høre Morten Harkets nye single «Movies» på norske radiokanaler. Du kan også få kjøpt den i alle landets platebutikker.

Hele norges popkonge er i full gang med innspillingen av den nye soloplata «Letter from Egypt», og serverer en smakebit på det han har drevet med siden den forrige soloplata «Wild Seed» rasket med seg flere Spellemannspriser i 1995. Men førstesingelen «Movies» er ikke en låt som kommer til å finnes på plata, og den er heller ikke Harkets egen.

Brukte låta som inspirasjon

Singelen er opprinnelig skrevet av det norske rockebandet Locomotives, som i hadde sine glansdager på 90-tallet. Spellemannsprisvinnerne fra 1997 gav i alt ut to album, («Spin» fra 1997 og «Albert» fra 1999). Mange husker nok spesielt singelen «Flintstones» som hadde sin seiersgang på norske radiostasjoner og hitlister i 1996. Men selv om Locomotives hører fortiden til, og medlemmene nå har gått over i andre band, har ikke Morten Harket latt dem gå i glemmeboka. Han hørte «Movies» første gang som en demo i 1994 og falt pladask og har brukt den som inspirasjon til egen låtskriving.

— Jeg følte med en gang at det var min låt. Uten at jeg tenkte at jeg skulle gjøre noe med den. Derimot dro jeg rett hjem og skrev «A kind of christmas card» som respons. Under arbeidet med dette nye albumet dukket «Movies» opp igjen. Jeg tok kontakt med gutta i bandet og spurte om ikke jeg skulle ta tak i den, uttaler Harket i en pressemelding fra plateselskapet Universal.

Plate på nyåret

Det fikk han grønt lys på, og låta du fredag får høre på norske radiokanaler er produsent Kjetil Bjerkestrand og Morten Harkets tolkning av den gamle Locomotives-sangen.

Arbeidet med den nye plata «Letter from Egypt», som kommer ut på nyåret avsluttes i disse dager i studio. I likhet med forgjengeren er hovedtyngden av materialet Harkets eget.

Morten Harket fremstår fremdeles som vokalist og frontfigur i anerkjente a-ha, som også de senere år har vunnet en rekke høythengende priser for sin posisjon i norsk popmusikk. Men når en av norges sterkeste signaturstemmer figurerer som soloartist, velger han å satse på et helt annet uttrykk.