Los Angeles: Men nå bryter den pensjonerte U.S. Navy-admiralen George Morrison tausheten i en ny biografi om bandet. Morrison senior er en av flere sentrale personer i og rundt bandet som har latt seg intervjue av rockejournalisten Ben Fong-Torres som har skrevet «The Doors by the Doors» (Hyperion).

Han har blant annet også snakket med de tre gjenlevende Doors-medlemmene og Jims yngre bror og søster, melder nyhetsbyrået Reuters.

– Vi husker Jim med stor glede... Det faktum at han er død er trist, men når jeg tenker tilbake på livet hans, så er det med glede, sier han i boka.

Broren Andy Morrison husker at hans mor Clara, som døde i fjor, tok ham med til en Doors-konsert i Washington og spurte om å treffe Jim. Han avslo å møte henne og hun gråt mens hun kjørte hjem.

Familien antar at hans avvisning trolig var et forsøk på å skjerme dem fra for mye oppmerksomhet. Søsteren Anne legger til at han også likte mystikk og ikke ville ha noen tilhørighet.

Jim Morrison døde av hjerteinfarkt i Paris i 1971. Familien betaler myndighetene for å stelle og passe graven i Pere Lachaise-kirkegården i byen.