Keira Knightley har i det siste takket nei til flere store roller fordi hun mener det ikke utfordrer henne nok som skuespiller. Nå vil hun heller satse på mindre lavbudsjettsfilmer for å utvikle seg.

— Jeg kan ikke forestille meg å gjøre en ny Pirates of the Caribbean. Jeg hadde fire måneder fri fra Pirates-innspillingen i fjor sommer, da jeg gjorde Silk og Atonement og det var helt fantastisk. Nå ønsker jeg å utforske følelser med mindre produksjoner, sier Knightley ifølge Wenn.

Superstjerne

22 år gamle Knightley ble for alvor kjent da hun i 2002 spilte tøff fotballjente i Bend it like Beckham. Sitt store Hollywood-gjennombrudd fikk hun derimot med den første Pirates-filmen i 2003. Hun blir nå sett på som en av filmverdenens største stjerner.

Men unge Knightley har også tidligere uttrykt en viss misnøye med å være i rampelyset konstant. Og nå er det tydelig at hun ønsker å tone ned kjendisfaktoren.

Penger på bok mangler hun nok uansett ikke...

Må bli fanget av manuset

Selv om hun nå ønsker å utforske nye og mindre roller i lavbudsjettsfilmer, er hun likevel ikke helt fremmed for å gjøre en ny storproduksjon i fremtiden. Men da må hun bli fascinert av manuset.

— Jeg mener ikke at det aldri kommer til å skje at jeg leser manuset til en stor Hollywood-film og tenker; Å, det hadde vært fint... Men foreløpig har ikke det skjedd, forsikrer Knightley.

For tiden er hun aktuell med filmene Atonement, som hadde verdenspremiere i begynnelsen av september, og Silk som har premiere 27. september.

Foto: Scanpix/AP
Foto: Scanpix/AP/Disney Enterprises