Genesis med Phil Collins bak mikrofonen ble oppløst i 1998. Det opprinnelige Genesis, med Peter Gabriel som frontfigur, sa imidlertid takk for seg allerede i 1975 etter dobbeltalbumet «The Lamb Lies Down on Broadway» og den påfølgende verdensturneen.

Mange spådde slutten for det engelske bandet etter Gabriels farvel, men Phil Collins trakterte både trommer og vokal med overbevisning, og førte bandet til nye høyder allerede fra det påfølgende studioalbumet «A Trick Of The Tail».

Når det blir comeback, er alle spente på om det blir Peter Gabriel eller Phil Collins som skal synge. Om saken har Collins tidligere uttalt:

– Jeg vil gjerne sitte bak trommene og la Peter være sangeren. Hvis det blir en gjenforening, vil jeg være med. Hvis det ikke skjer, er det bare fordi det er for mange ting i veien, sier Phil Collins.

Men ifølge BreakingNews.ie blir ikke Peter Gabriel med på gjenforeningsturneen neste år. Det er derimot Phil Collins, Mike Rutherford og Tony Banks som står klar til å erobre verden igjen.

Gruppa, som har solgt mer enn 130 millioner plater på verdensbasis, med hiter som «Land of Confusion», «I Can’t Dance» og «Invisible Touch», er fortsatt på topp 30 over grupper som har solgt mest noensinne.