KRISTIANSAND: — Hva som skal til for å lage dårlig stemning? Nei det kan det umulig bli, sier Kjersti Vikør.

Årets pressetalskvinne for Quartfestivalen jobber under mottoet «topp stemning», og har selv bred erfaring i ekstremsporten å arrangere festival.

Det var sist onsdag Kjersti kom nedover fra Bergen for å tre inn i rollen som pressetalskvinne for en festival som er like kjent for skandaler som for god musikk. Egentlig var det meningen at hun «bare» skulle være pressekoordinator, men da festivalsjef Helge Josdal fikk hukommelsestap for to uker siden ble rollene på Quartbrakka kastet om.

— Jørgen Skauge er nå både festivalsjef og musikksjef, og da blir det litt mye for ham å håndtere hele Presse-Norge samtidig, sier Vikør.

Ambisjonen hennes er å alltid være til stede for alle medier under, før og i uka etter festivalen.

Og dama har alle forutsetninger for å klare jobben, ettersom du knapt finner noen med bredere bransjebakgrunn: * Styreleder i Norsk Rockforbund

  • Styremedlem i Bergens RockeAktører (BRAK) fra starten i 1998 til 2003

  • Styremedlem i Norsk Musikkråd

  • Jobbet for Bergen Live, som har arrangert konserter med Rolling Stones, Roger Waters, Dolly Parton og Sting

  • Nattjazz i Bergen

  • Bergen Internasjoale Filmfestival

  • Mye mer

— Da vi arrangerte Fløyenfestivalen gikk det meste galt. Det kan ikke bli verre enn det var der, for vi hadde ikke engang scenen klar da vi åpnet festivalområdet. Men her på Quart har vi faktisk Europas beste arrangørcrew. Det er et kjempesterkt kollegialt fellesskap på Quart, og vi har et perfekt utgangspunkt for å skape Norges beste byfestival, sier Quarts nye propagandaminister.