ARENDAL: -Vi ble nærmest tatt litt på sengen, da bevillingssaken gikk så glatt gjennom hos politikerne. I IOGT er vi veldig betenkt over at politikerne har gitt Hovefestivalen lov til å la alkoholen flyte fritt, sier Samuelsen til Agderposten.

Fri flyt I mai gav de lokale politikerne grønt lys for skjenkebevilling på hele festivalområdet. Driftstyret vedtok enstemmig at det kan skjenkes øl og vin fra kl. 08.00-03.00, og brennevin er fra kl. 13.00-03.00, over hele området i sommer.

Vedtaket har, ifølge Agderposten ikke skapt nevneverdig debatt tidligere, noe som kanskje er litt overraskende, men nå går IOGT og Samuelsen åpent ut med sine bekymringer.

16-årsgrense Blant annet er de redde for at ungdommer enkelt skal få tilgang på alkoholholdige drikkevarer, og har nå søkt fylkeskommunen om 50.000 kroner for å forbygge dette. Hovefestivalen operer som kjent med 16-årsgrense på store deler av festivalområdet.

— Når det er 16-årsgrense på festivalen, er jo spørsmålet om de kan, og ikke minst om de er interessert i å unngå å skjenke til de mindreårige, sier Samuelsen til Agderposten.

Dårlig alkoholpolitikk Han er heller ikke videre imponert over Arendal kommunes alkoholpolitikk generelt. Han mener den frie alkoholserveringen på Hovefestivalen er ledd i en desperat kamp for å vinne festivalkrigen mot Quart og Kristiansand.

— Arendal kommune har jo ingen alkoholpolitisk plan, selv om de sier at de har det. Planen deres ligner mer på en bruksanvisning for hvordan man skal få solgt mest mulig alkohol, enn for hvordan man skal redusere alkoholforbruket blant ungdom, sier Samuelsen opprørt.