— Kan du forklare hvordan handlingen kom i stand? spurte aktor Ingrid Thorsen.

— Det var en lang prosess. Vi driver et nettsted for å sette fokus på et problem som ødelegger planeten vår. Vi sendte mailer til forskjellige artister som kan ha samme frustrasjon og energi som oss på dette problemet, blant andre Cumshots. Vi spurte om vi kunne ha et sceneshow, svarte Tommy Hol Ellingsen, og la til at han og partneren ønsket å ha samleie på scenen.

Han fikk fort tilbakemelding fra Cumshots som syntes saken var bra. Og de mente at Quartfestivalen var et greit sted å sjokkere.

— Vi visste det ville sjokkere, sa Hol Ellingsen, som mente det å sjokkere med noe som er så rent og bra var riktig i forhold til den saken de hadde.

Aktor spurte om et samleie ikke ville overskygge selve saken.

— Det går veldig opp og ned hva som er in i miljøvern. Det er krig over alt. Hva er spørsmålet igjen? spurte Hol Ellingen. Han fikk det repetert og svarte.

— Fuck For Forrest er kanskje en ekstrem ting å gjøre, men verden er ekstrem og media viser meg en virkelighet som jeg ikke vil ha den. Vi vil få mest mulig penger til naturprosjektet. Det er ikke lett å få folk til å tenke sjøl, men vi har klart å få mer snakk om regnskogsaken nå enn det var før vi gjorde det, sa han iført en ermeløs kjeledress med FFF-logo og singletlue, en mikke mus-aktig lue og store tatoveringer.

Han forklarte i detalj hvordan planleggingen av stuntet foregikk. Og fortalte at det var viktig at ingen andre visste om det. Dermed frikjenner han de tre andre tiltalte fra bandet Cumshots, som ikke har vedtatt bøtene på 10.000 kroner. Bare Ole Petter Andreassen og Kristopher Schau, som har vedtatt bøtene, skal i følge Hol Ellingsen ha visst om sexstuntet.

Han sier at kontakten med bandet først og fremst skjedde via mail. Men på en Musikkens Dag-tilstelning møtte sexparet bandet.

— Da var alle fulle og hadde drukket hele dagen, sa Hol Ellingsen. Han mener ikke det foregikk noen konkret planlegging der.

Også Petra Leona Johanson forklarte at ingen av de tre tiltalte fra Cumshotrs har visst om noe på forhånd.