SØGNE: Syv unge kunstnere i alderen 22-33 år har inntatt Søgne Gamle Prestegård med malerier, tegninger, collager og installasjoner. I en meget uttrykksfull og spennende gruppeutstilling forholder kunstnerne seg på ulike måter til begrepet «Sunn fornuft», som er utstillingens tittel.

— Arbeidene viser en interessant spredning; fra direkte tolkninger til mer subtile tilnærminger til begrepet «Sunn fornuft», sier Lars Morell fra Søgne, som viser akrylmalerier på lerret med et sjablongmønster på veggen bak. Deler av logoer, skilt, figurer og symboler er satt sammen til et fargesterkt og fragmentert mønster.

Om de seks andre sier Morell, som er utstillingens talsmann:

Kalle Runeson viser malerier med akryl på papir og xerox-kopier i stort format. Mediehysteri, satire, sensasjonalisme, propaganda og popkultur kolliderer i form av en stor collage på veggen.

Roger Egseth jobber både med video, tegning, skulptur og maleri. Til denne utstillingen har han gjort maleriserien Dark Lump. Maleriene er oppstått som et resultat av motivtretthet. Resultatet ble klumper.

Pål Gumpen har laget digitale collager inspirert av Rorschach-testen. Arbeidene har klare referanser til gatekunst og slackertegning.

Henrik Leonard Lohne viser en serie oljemalerier basert på Enoks bok. Sentralt i legenden er historien om de falne englene som ga avkall på sin udødelighet, for å kunne stige ned på jorden og ta seg hustruer.

Josefine Lyche viser arbeidet Fake Phenomenon - som er en installasjon der hun rekonstruerer det optiske fenomenet Lens Flare.

Jan Freuchen viser en tekst på papir og en skulptur, som består av noen demonstrasjonsskilt. Arbeidene tar utgangspunkt i den trivielle, men samtidig politisk ladede hverdagen, sett fra den vestlige middelklassens perspektiv.

Forteller Lars Morell, som legger til at utstillingen åpner søndag og står til 8. mai.