Etter albumfiaskoen for tre år siden fikk hun visstnok 250 millioner kroner rett i lomma bare for å forsvinne fra EMI. Men skitt au, nå satser Universal nye millioner på storstjernen, og livet smiler igjen.

Tittelen — og tekstene - forteller oss om hennes «frigjøring» fra alt vondt, men dette er fortsatt knallhard business, om noen skulle tvile. Derfor er de nye millionene brukt til å hente inn superprodusenter som The Neptunes og Kanye West, og gjestene Snoop Doog, Nelly og Twista. Alle setter sitt musikalsk tydelige preg på låtene de enten har skrevet eller gjester, selvfølgelig, og vil på kort sikt garantert sørge for et kommersielt løft for den 35 år gamle sangeren.

Men det spørs om ikke dette er å lure både seg selv og platekjøpene noe. For det første er det ikke akkurat karrierens beste låter produsentene har levert fra seg til Mariah. Dessuten består store deler av albumet av ting hun selv har laget sammen med blant annet Jermaine Dupri, og med unntak av funky «Get Your Number» er det meste av dette soulslappe ballader og hysterisk stemmejag.

Dessverre er det nok der vi ser den ekte Mariah Carey stå frem, og den utgaven er det mange av oss som er ferdig med for lengst.

ROBERT HOFTUN GJESTAD

En uekte Mariah

Mariah Carey

The Emancipation

Of Mimi

Island/Universal