Kristiansand: — Forferdelig mange tjener betydelige beløp på at Quart eksisterer. Nå har kommunen og Cultiva kjent sin besøkelsestid. For meg virker det helt naturlig at beløpet minst blir doblet fra private investorer, sier Cultiva-styreleder Trond Bjørnenak.

Beløpet han sikter til å doble, er fire millioner, delt likt på Kristiansand kommune og Cultiva. Under gårsdagens styremøte endret stiftelsens administrasjon sin anbefaling fra opprinnelig å gi Quart betalingsutsettelse på lån ut 2008, til å dessuten spytte 1,2 millioner friske kroner i potten, for å heve Quart over Hove.

To mill. hver.

Betalingsutsettelsen gir 500.000 i likviditetsbedring årlig, og sammen med 300.000 kroner Quart fikk i knoppskytingsmidler i november, beregner Cultiva sitt bidrag til festivalen til to millioner kroner. Ifølge Bjørnenak betyr dette at Kristiansand kommune også vil legge to millioner på bordet.

Ordfører Jan Oddvar Skisland ordlegger seg noe annerledes:

— Noen politikere har sondert mulighetene, men dette er ikke drøftet i noe formelt fora.

Det tidligste et eventuelt vedtak om bevilgning kan komme, er under dagens formannskaps- og bystyremøter.

Helt avgjørende.

Daglig leder i Quartfestivalen, Helge Josdal, gleder seg over Cultivas initiativ, til tross for at festivalen søkte om fem millioner.

— Dette er fantastisk for festivalen, og det er helt avgjørende at byen står bak, sier Josdal, som så langt forholder seg til de 1,2 millionene som nå gir Quart sterkere kort i konkurransen med Hove.

Han påpeker at de to festivalene har veldig forskjellige forutsetninger. Mens Quart-publikummet bare legger igjen en fjerdedel i selve festivalen og resten i byen forøvrig, vil Hove med sitt avgrensede festivalområde sitte igjen med en større del av inntektene de generer. Og mens Quart har en negativ egenkapital, har Hovefestivalen friske penger.

Ikke i mål.

  • Da vi søkte om fem millioner, var det fordi vi så at om vi skal ha et realistisk mål om å beholde posisjonen vår, blir 2007 mye, mye dyrere, sier Quartlederen.

Om pengene og initiativet fra Cultiva ikke hadde kommet, var alternativet å nedskalere festivalen.

  • Dette gir oss grunnlag for å satse videre. Tidspunktet er utrolig viktig, Cultivas initiativ er også viktig i forhold til næringslivet. Nå viser Kristiansand seg fra sin beste side. Men vi er ennå ikke i mål, understreker Josdal.

FAKTA

Cultiva-styremøte

Kristiansand Kommunes Energiverksstiftelse, hadde i går styremøte med hovedbehandling for 2006. 6,51 millioner kroner ble bevilget utdelt, fordelt på 16 anbefalte søknader.