KRISTIANSAND: Monica er plukket ut blant 1204 påmeldte til å representere Sørlandet i årets Frøken Norge-konkurranse, hvor 24 jenter skal kjempe om plassen som Norges vakreste.

— Jeg visste ikke engang at jeg var påmeldt i begynnelsen! Det var mamma som hadde sendt inn bildene av meg, og jeg fikk helt sjokk da jeg plutselig ble oppringt! sier den norsk-israelske jenta med et stort smil.

I går ble hun oppringt av missegeneralen selv, Geir Hamnes, og overbrakt den gode nyheten. Monica går siste året på allmennfaglig utdanning, og var svært overrasket over å havne blant de 24 finalistene.

Hun ofrer gjerne noen skoletimer for å kjempe for Misse-tittelen når kvalifiseringsrundene starter neste helg.

— Jeg ser på dette som en utfordring og en mulighet til å få være med på noe veldig gøy. Jeg aner ingenting om hva slags sjanser jeg har, men jeg er en utadvendt og jordnær person, som elsker å prate og stå foran kamera, forteller Monica.

Singel Miss

Hun er ikke nervøs for å gjøre tv-opptak med Frøken Norge-teamet neste helg. Den unge skjønnheten er god venn med kameraet. Hun er også klar over at det ikke bare er utseendet en må ha på sin side for å bli Frøken Norge.

— Det er klart dette er en konkurranse, men man kommer ingen vei bare med å smile. Utstråling er det viktigste, mener Monica.

Og utstråling er noe den ferske missedeltakeren har nok av. Moren mener bestemt hun kunne sjarmert hvem som helst i senk, men Monica er for øyeblikket ikke så opptatt av å sjarmere det motsatte kjønn.

— For øyeblikket er ikke kjæreste noe jeg prioriterer. Det kommer når det kommer, smiler 18-åringen lurt.

— Hvilken tidligere Frøken Norge ser du opp til?

— Katrine Sørland har en flott personlighet. Hun er jordnær og søt, og virker som en veldig omgjengelig person, sier Monica.

Hun ser ikke bort ifra at hun, i likhet med Sørland, kunne tenke seg en karriere på skjermen om hun skulle være så heldig å vinne Frøken Norge 2005. Rekordhøy påmelding

1204 påmeldte er det høyeste antall jenter som har vist interesse for kåringen, siden Miss Mona Grudt ble Miss Universe. Missegeneral Geir Hamnes mener interessen skyldes at jentene ser muligheter til å gjøre videre karriere, blant annet innen media, om man vinner konkurransen.

— Vi har hatt gode kandidater de siste årene, som viser at det kreves mer enn et pent ansikt for å bli Frøken Norge. Flere ser at konkurransen åpner mange dører, og Katrine Sørland har jo uttalt flere ganger at hun aldri hadde vært der hun var i dag uten Frøken Norge, sier Hamnes.

Han har jobbet med missekonkurransen i 20 år, og mener dette er en «all time high.» Han har også lovord å komme med når det gjelder Kristiansands Misse-håp, Monica Lund.

— Jeg er overbevist om at Monica har beina på bakken, og takler dette bra. Vi la merke til henne med en gang vi mottok påmeldingen, og hun virker som en glad og utadvendt jente, sier Hamnes.

30. oktober starter opptakene av fire presentasjonsprogrammer og fire semifinaler, som skal sendes på TV2 Zebra. Seks jenter vil delta i hvert program, og seerne skal stemme fram to finalister fra hver semifinale. Den store finalen går av stabelen i Oslo Spektrum 7. januar.

ann.magritt.arnli@fvn.no