Kurt Nilsen ble Norges første Idol i 2003. Han er den Idol-vinneren som klart har solgt best. Kurt Nilsens «I», som kom ut samme år som han vant, har solgt drøyt 85.000 eksemplarer. Etter det, har salgstallene gått nedover for vinnerene.

Gull

Kjartan Salvesen vant året etter, og Sandnesmannen solgte rundt 35.000 av sin plate. I 2005 var det Jorun Stiansen fra Vennesla som ble Idol-vinner. Hun solgte rundt 25.000. Trønderen Aleksander With er foreløpig et stykke unna.

Salgsavdelingen til Sony BMG sier at det siste tallet de har på Aleksander With, er 19.500 solgte. De tror at når julesalget er over, vil han om kort tid ha passert 20.000, som kvalifiserer til gullplate.

Flere Idol-plater

Mye tyder også på at vi får se og høre mer til Aleksander With i 2007. I år har han ikke vært på turne, men holdt mini-konserter og signert plater ulike steder i landet.

Det er ikke bare Idol-vinnerene som gir ut plater. Også de som kom på plassene bak, lar høre fra seg. Fra årets Idol-deltakere vil det til våren komme plater fra sølv-vinneren Jonas Thomassen samt Aleksander Withs kjæreste Vivian Sørmeland.

Og du trenger ikke vinne Idol for å selge mange plater. Tidligere har nesten-vinnere som Alejandro Fuentes og David Pedersen klart å selge over 50.000 plater.