**Knut Reiersrud, Paolo Vinaccia,

Reza Aghamir og

Bodil Røinaas.**

Domkirken lørdag kl. 21.30

Dette kalles Club Domkirke, for å markere fellesskapet med alle de andre klubbkonsertene som foregår under Quart. Likevel var det svært få med festivalarmbånd å se i Domkirken lørdag kveld. Alle dem med festivalarmbånd gikk dermed glipp av en konsert som var et fint pustehull fra all den elektrisk drevne musikken som ellers preger Quart.

Lørdagens konsert var det gjensyn med operasolisten Bodil Røinaas fra Kristiansand som hadde med seg et superlag av musikere. Gitarist Knut Reiersrud, perkusjonist Paolo Vinaccia og pianist og sanger Reza Aghamir. Bare at disse fire spiller er ofte grunn nok i seg selv til å gå på konsert. Det var annonsert med «kjente klassiske perler, folketoner og jazz». Og det var akkurat det de vel to hundre fremmøtte fikk, i tillegg til vakre fremførelser av folkeviser fra hele verden. Både Afrika, USA, Irland, Spania og Brasil ble besøkt — gjerne innen samme sang.

Knut Reiersrud er en mester i å blande sjangere og instrumenter. Hans bruk av bluesmunnspill i kveldens første klassiske verk var helt nydelig, og satte standarden for en konsertopplevelse som vel ikke kan kalles annet enn kirkelig varieté. Litt av hvert, men alt naturligvis nydelig fremført. Kveldens eneste virkelige overraskelse kom i Reza Aghamirs spennende tolkning av Red Hot Chili Peppers «Californication». Det er nok ikke ofte tekstlinja «hardcore soft porn» blir fremført i Kristiansand Domkirke. Og med slik en innlevelse.

JAKOB BERG