Foo Fighters

Bendiksbukta kl. 22.45

De dro igang tittelkuttet fra sitt nye album, «In your honor». Dave Grohl og resten av bandet sydet av spilleglede og formidlingslyst. Publikum kvitterte umiddelbart. Det formelig kokte i Bendiksbukta fra første tone.

Etter 25 minutter dro de igang sin siste single-låt, «Best of you», til ellevill respons fra publikum. Dave Grohl rotet ikke bort et eneste sekund med tøvprat, og gikk fra låt til låt i et tempo og med en presisjon som viste hvorfor de er så store som de har blitt.

Bandet spilte så tett som rumpa på en hamster. Det eneste som trekker ned, er den litt gromsete lyden på vokalen. Men det bedret seg litt underveis.

Foo Fighters skiftet elegant mellom sine harde og råe rockelåter, via mer fengede og poppa materiale til ballader. Bandet dro alle sine mest kjente låter med muskler, autoritet og en holdning som publikum slukte rått til seg. Det vesle problemet til Foo er at hitene deres ikke er så veldig store, og at de fra scenen i Bendiksbukta måtte erobre publikum på en annen måte enn å kjøre en nummerrekke av slagere.

Konserten sank litt i intensitet midtveis, men gnisten og gløden kom tilbake mot slutten.

Det står ære av den voldsomme energiutløsningen de ga sitt publikum i natt. Du verden som de spilte. Og Dave Grohl er langt unna å være en fetert stjerne med nykker. Han er mer typen som har sans for hardt arbeid. Det bør han berømmes for.

RUNE SLYNGSTAD