KRISTIANSAND: – Folk har virkelig stått på for at vi nå klarer å arrangere nyttårskonserten tross snøkaoset. Noen har gått på ski til jobb, og onsdag var det 15 KSO-musikere som ikke kom seg til Kilden, sier KSO-direktør Pål Svendsberget.

Snøstormen har dempet seg akkurat i tide til at Kristiansand symfoniorkester kan spille sin tradisjonsrike nyttårskonsert i Kilden.

– Jeg var ikke sikker å at det ville gå før dirigent Giordano Bellincampi og konferansier Herborg Kråkevik hadde landet på Kjevik, sier direktøren.

Direktør Pål Svendsberget i KSO. Foto: Kristin Ellefsen

Direkte på fvn.no

Til glede for publikummere som ikke kommer seg til Kilden på grunn av fortsatte snøproblemer, skal konserten fredag strømmes direkte via fvn.no. Fædrelandsvennen er en av Kildens hovedsamarbeidspartnere, og det er planlagt flere direktesendinger av KSOs konserter via avisens nettside ut gjennom sesongen.

Lang reisevei

– Dette ser vi fram til å få til. Billettkontoret har fått noen henvendelser fra folk som sier de har problemer med dette på grunn av føreforholdene. Det gjelder særlig dem som har lang reisevei, sier Svendsberget. Fredag får Fædrelandsvennen opplyst at det dreier seg om et tyvetalls stykker.

For den som logger seg inn på fvn.no fredag kveld, står musikk av blant andre Beethoven, Dvorak, Prøysen, Skjæråsen og Sjostakovitsj på nyttårskonsertprogrammet.