KRISTIANSAND:

Tenderleaves stilte opp på «Sound of Happiness-festivalen» i Ravnedalen sist helg, sammen med artister som Erik Faber og Team Thom. Fredag kveld spiller de derimot sin første konsert alene på Café Generalen.

– Vi gleder oss veldig til å spille i Ravnedalen. Det er en fin plass med god lyd, og om det blir fint vær så er det en av de fineste stedene å spille, sier Even Øygarden.

Nye erfaringer

Tenderleaves la i vei på sin første turné i mars, og har siden spilt i Oslo, Grimstad, Haugesund, Stavanger, Skien, Bergen og Trondheim. Øygarden er svært fornøyd med resultatet.

– Det har vært gøy og vi har fått en del nye erfaringer. Spesielt med det praktiske rundt det å holde konserter. Tross noe labert publikumsoppmøte har det vært en fin turné, og vi har fått gode tilbakemeldinger.

Nå er bandet tilbake på Sørlandet og skal spille for hjemmepublikumet fredag kveld. Dette er noe Øygarden ser frem til, men samtidig så er det ikke bare fryd å spille for kjentfolk.

– Det blir jo selvfølgelig noe annet å spille for publikum her i Kristiansand enn på et sted hvor vi ikke kjenner noen. Det er et veldig bra publikum, men man blir mer selvkritisk når man spiller for folk man kjenner, konstaterer vokalisten.

Fredagens konsert

Bandet har høstet god kritikk både for sine konsertopptredener og debuttalbumet «Tenderleaves» som de gav ut i høst. De to guttene, Øygarden og gitarist Geir Kongshaug, har med seg fullt band på fredagens konsert og sørger for at det blir godt trøkk i Ravnedalen. Øygarden er derimot noe hemmelighetsfull når det gjelder hva annet publikum kan forvente på kveldens konsert.

– Det blir nok mye av det samme som vi gjorde på «Haandverkeren» i mars, men vi har jo hatt en progresjon i løpet av trunéen, som publikum kanskje vil merke, avslutter han.

Fakta, Tenderleaves:

Gav ut debuttalbumet «Tenderleaves» høst 2010. Bandet består av:

Even Øygarden – vokal

Geir Kongshaug – gitar

Trond Tollefsen – tangenter

Trond Breen – gitar

Morten Martens – bass

Trym Gjermundbo – trommer