KRISTIANSAND/OSLO: — Ja, vi har veldig lyst til å gå videre denne fredagen også, sier Aase Helene Røinaas.

Følg utfallet av kveldens sending på fvn.no!

Hele uken har Team Thom øvet i Hotell Sørlandets lokaler på sangene de skal fremføre i kveldens direktesending av Det store korslaget på TV2. Fædrelandsvennen fikk være flue på veggen under en av øvelsene, og fikk en smakebit av sangene de skal fremføre. Vi kan røpe så mye som at det blir en a cappella-låt (uten musikk), og en Elvis-låt.

SE VIDEO: Dette fikk du ikke se på TV

SE VIDEO: 14 år gamle Caroline sang solo

Snart finale

Selv om kristiansandskoret har sunget seg rett videre tre fredager på rad, er de ikke mindre nervøse foran det fjerde av seks programmer. Konkurransen tilspisser seg, og finaleplassen er så nærme at de kan lukte den.

— Det hadde vært utrolig gøy, men ingenting er gitt. Det så vi jo på fredag da patriotiske Bergen ikke gikk videre. Jeg tror mange fikk en oppvekker da. Vi er skikkelig klare for å gi alt for en finaleplass, men det er jo opp til de der hjemme som stemmer, sier Aase Helene Røinaas som skal synge sin første solo i kveld – og det på Elvis-låten.

Det er flere som får vist seg frem i kveld. Per-Øyvind Hansen Høyland skal synge solo på Elvis-låten, og Andrea Wannebo, Caroline Eid Nodeland og Martin Vangsnes skal skinne det lille ekstra på a cappella-låten.

SE VIDEO: Push up, glamour og sjekking

SE VIDEO: Bli med på hotellrommet til jentene i Team Thom

Ikke mye søvn

— Hvordan er nervene foran soloen? Det høres ut som en krevende sang.

— Ja, det er nesten så hjernen kommer ut av ørene mot slutten, men den passer stemmen min godt. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle synge solo på søndag, og for å si det sånn – det ble ikke mye søvn natt til mandag. Jeg har vel gått igjennom alle tenkelige scenarioer på hva som kan gå galt, og selvfølgelig hva som kan gå bra også. Nå må jeg bare riste av meg de dårlige nervene. Det er jo veldig gøy at så mange ulike solister får vist seg frem, sier Røinaas.

Det virker ikke som korlederen har like stort konkurranseinstinkt. I tilfellet er det i alle fall godt skjult bak skjegget.

— Det er bare så utrolig gøy å synge. Alle er kjempeflinke og står på, så får vi se hvor langt vi kommer. Jeg tenker ikke så mye på det, sier Thom Hell.

SE VIDEO: Thom Hell og co imponerte på prøvene

SE VIDEO: Team Thom frir til hele Sørlandet

Gjør alt selv

Det er ikke bare sangtekster og tonearter de må finpusse på i dagene mellom sendingene. Alt av kostymer, hår, sminke og koreografi har de også ansvaret for. Trine Bariås, som sang solo i det første programmet lager all koreografien, og Røinaas, Camilla Ingebretsen og Line Loftesnes styrer med resten. Jobb, familie og skole er det rett og slett ikke tid til.

— Ja, det er en fulltidsjobb dette her. Men vi har vært utrolig heldige. Snefrids hus har lånt oss kjoler til en verdi av nærmere 70000 kroner, og vi har fått mye fra Woolforts også. Jeg skal fortelle deg at det ikke er lett å finne masse fine antrekk i grønt, og vi synes det er viktig at koret ser bra ut i tillegg til å synge bra. Vi er kjempetakknemlige for at folk er så sjenerøse. Forrige gang satt mamma, pappa og jeg i femten timer til sammen for å sy den pynten vi hadde hengende fra armene, så her hjelper alle til, sier Røinaas og ler før hun må i gang med øvingen igjen.

— Ja, nå begynner det å likne noe. Vi falt bare en halv toneart denne gangen. Det blir bra dette, skryter Hell før de starter fra toppen igjen, og igjen, og igjen med like stor iver hver gang.

I kveld får vi se om de klarer å få folk til å hive seg over telefontastene nok en fredag.

SE VIDEO: Se eksklusiv Team Thom-fremføring

SE VIDEO: Thom Hell på skoleinnspilling