KRISTIANSAND: Kommunen trakk seg ut av arrangementet tidligere i år på grunn av manglende ressurser. Nå drives Sørlanet som et frivillig arrangement fullt og helt eid og drevet av ildsjelene bak arrangementet.

— Vi har 80 ildsjeler som nå jobber på spreng for å få alt på plass til mandag. Det gjenstår fortsatt en del arbeid, men vi ligger godt an og folk er veldig engasjerte, sier presse og informasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik til fvn.no.

Venter 800

Fra mandag kommer det hundrevis av ungdommer mellom 13 og 20 år til Gimlehallen for å bruke høstferien til å «game».

Sørlanet ønsker å gi de 800 ungdommene mer enn bare dataspilling de tre dagene lanet varer.

— Det blir konkurranser arrangert av både oss og av våre sponsorer på deres stands i hallen. I tillegg får deltakerne rabatterte billetter til kinoen i byen og Spicheren har åpnet svømmeanlegget sitt som er tilgjengelig kun for oss i perioder arrangementsuka, sier Valvik som også påpeker at slike dataarrangementer er i motsetning til hva mange tror, svært sosiale.

— Folk sitter sammen og spiller, og konkurrer sammen og i alt er det veldig sosialt. Det er de aller færreste som bare sitter foran skjermen og spiller i 24 timer i strekk, sier han.

Godt salg

Ungdommer fra både Oslo-området og Bergen er ventet til arrangementet i Gimlehallen som er det største av sitt slag på Sørlandet.

— Vi har per nå 147 billetter igjen og salget går jevnt og trutt, sier Valvik.

Depositum for besøkende

Besøkende får også mulighet til å følge med på arrangementet, men til en pris på 50 kroner. Dette i tillegg til et depositum på hundre kroner.

— Dette er på grunn av lærdom vi har tatt med oss fra tidligere der det var enkelte som ble igjen i hallen utover natten og lagde bråk, sier Valvik.

Depositumet blir refundert når besøkende forlater hallen så lenge det er innen klokken 02.00. Foreldre har gratis inngang under hele arrangementet og kan komme og gå når de vil.