KRISTIANSAND: I en pressemelding i dag informeres det om at direktør ved Sørlandets Kunstmuseum (SKMU), Pontus Kyander, har takket ja til et tilbud om jobb ved Trondheim Kunstmuseum.

— SKMUs styre har tatt beslutningen til etterretning, og beklager avgjørelsen. Styret søker nå etter ny direktør etter Pontus Kyander, som har innehatt stillingen i nærmere 2 år. Han begynner i sin nye jobb i Trondheim i oktober. Pontus Kyander har tilført SKMU en større internasjonal satsing og nytenkning, og har betydd mye for å løfte kunstmuseet videre i sin utvikling mot å bli et av de ledende kunstmuseer både i Norge og Norden på formidling av samtidskunst. Vi søker nå etter en direktør som vil videreføre og videreutvikle kunstmuseet til en spennende og godt besøkt kulturinstitusjon på Sørlandet, uttaler styret i pressemeldingen.

SKMU er det regionale kunstmuseet for Sørlandet, et av de nyere kunstmuseer i Norge med store attraktive lokaler i tre etasjer. Kunstmuseet er i dag blant de ledende i Norge i sin formidling av både norske og internasjonale kunstnere. SKMU er en stiftelse, med støtte fra Kulturdepartementet, Vest-Agder fylkeskommune, Aust-Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune.

25. juni åpner SKMU en stor sommerutstilling med 65 kunstnere representert, norske og internasjonale, både historiske - og samtidskunstnere. Utstillingen "Screaming From the Mountain. Landscapes and Viewpoints" er i alle tre etasjer og saler i museet.

Utstillingen er en storsatsing under ledelse av direktør Pontus Kyander, og har fått støtte både fra Kulturkontakt Nord, Nordisk Kulturfond, Norsk-Finsk Kulturinstitutt og FRAME.