VENNESLA : — Det har vært fullt de forrige gangene jeg har spilt i Vennesla også, og jeg synes folk er flinke til å støtte opp om sine egne, sier Erlend Ropstad.

Den utflyttede venndølen spiller i kulturhuset lørdag. Kulturuka i Vennesla starter i dag, fredag med Kristiansand Kammer- og Operakor i kulturhuset og varer helt fram til søndag 4. november når det blant annet er kor- og korpskonsert i Hægeland kirke.

Tekster på dialekt

Erlend Ropstad har tidligere markert seg med fullengderne "Bright Late Nights" og "Roy It Ain't Over Yet". Etter å ha deltatt på en utgivelse for Vennesla kirke med det han kaller en "agnostisk salme" har han knekket koden for å skrive tekster på norsk og dialekt. Og det blir en helnorsk opptreden i Vennesla lørdag.

- Venndølsk blir kunstig

— Jeg synger på min hybrid-sørlandske dialekt som jeg snakker til daglig. Jeg kunne sunget på venndølsk, men det ville blitt kunstig, sier Ropstad vel vitende om at "å gjøre seg til" er noe av det siste man skal gjøre i hjembygda. Ropstad har testet ut de norske tekstene på ulike scener det siste året, men tre-fire av sangene han fremfører lørdag har aldri vært spilt offentlig før.

Plata med sørlandske tekster kommer trolig ut i romjula i år, og arbeidstittelen er "Min tomme favn". Ropstad har også spilt inn en mye mer rocka plate med engelske tekster som har fått tittelen "Great White Plains". Den kommer ut senere.