KRISTIANSAND: Dark Season tjuvstartet i konsertsalen under musikkfestivalen i oktober, men først nå tar hotellet i bruk scenen selv. Guttene i det aktuelle bandet Violet Road ser fram til å spille i Kristiansand.

– Vi er utrolig glade for å være med på åpningen. Sørlandspublikummet er alltid trivelige å spille for, og konserten på Ernst er jo en ordentlig «storfisk». Et fantastisk bra opplegg som det er kult å være med på, sier gitarist Halvard Rundberg over telefon til Fædrelandsvennen.

Sørlandsk idyll

Du har hørt dem synge «Can You Hear The Morning Singing» på nasjonal radio en god stund allerede. 12. november kan du se dem live i Kristiansand. Selv om bandet holder til i Tromsø, blir Sørlandet nesten litt hjemmebane for Violet Road.

– Fire av fem i bandet er brødre. Moren vår er fra Herrefoss, og vi har tilbrakt alle våre somre i sørlandsk idyll. Slik får vi det beste fra to verdener.

Rundberg beskriver musikken som både gledesfylt og melankolsk. På Ernst blir det mest glede.

– Det blir en ordentlig gladkonsert. Vi samler på entusiaster og merker at folk blir det av oss.

Foran den nye scenen i kjelleren på Ernst er det plass til 600 entusiaster. Vi møter to i første omgang.

Flerbruk

– Det har vært veldig spennende å lage et nytt konsept, sier Morten Halvorsen, bar— og restaurantsjef på Clarion Hotel Ernst.

Trenger Kristiansand enda en konsertscene?

– Jeg tror det er rom for det. Vi kommer blant annet til å samarbeide stort med Kilden, sier Halvorsen, og legger til at det jobbes med flere konsertplaner, uten å kunne gi oss noe konkret.

Halvorsen samarbeider med arrangør Bjørnar Heldal fra Heldal Productions. Han booket Violet Road med en gang han så salen.

– De var det første naturlige valget jeg fikk i hodet. De er aktuelle nå, har nettopp sluppet plate og de passer inn her, sier Heldal.

20-tallsstil

I etasjen over vil DJ INTI stå for musikken. Målgruppen i den nye baren vil være fra 30 år og oppover.

– Det blir et helt nytt konsept. Club Clarion blir en loungebar i 20-tallsstil. Mannlige bartendere går med tversoversløyfe, mens de kvinnelige får spesialsydde cocktailkjoler og fjær på hodet. Det skal være lav musikk, rom for den gode samtalen og det skal være en visuell opplevelse, lover Halvorsen.

Les Fædrelandsvennens anmeldelse av platen «Violet Road» her.

Se videoen til «Can You Hear The Morning Singing» her.