KRISTIANSAND: Agder Teater har nesten hatt problemer med å etterkomme ønsket om billetter til musikalen "Spellemann på Taket", som har premiere torsdag.

Over 7000 billetter er solgt. Før det ble annonsert ekstraforestillinger tidligere denne uka, tilsvarte det 85 prosent av alle billettene til stykket.

Forestillingen er et samarbeid mellom Opera Sør og Agder Teater, og er byens første smakebit på hvilke samarbeidsprosjekter en kan forvente seg når det nye konserthuset "Kilden" åpner dørene høsten 2011. Oppsetningen av «Spellemann på Taket» (orig. tittel «Fiddler on the Roof») er Agder Teaters største noensinne, og interessen fra publikum har vært like stor.

Stor scenebesetning

I alt 23 skuespillere og dansere deltar i oppsetningen, og 12 musikere fra Kristiansand Symfoniorkester er hyret inn. Bjørn Sæter, som tidligere har jobbet ved blant annet Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret, Trøndelag Teater og Torshov Teater i står for regien på stykket, som ble vist første gang på Broadway i 1961. I hovedrollen som Tevye finner man skuespiller Erik Wenberg Jacobsen

— Det er med stolthet vi presenterer Erik Wenberg Jacobsen som Tevye. Wenberg Jacobsen har hatt sentrale roller i en rekke musikaler de siste årene og har høstet fantastiske kritikker for rollen som Jean Valjean i Le Misérables, forteller teatersjefen i en pressemelding.

Satt opp ekstra forestillinger

Wenberg Jacobsens kone, Trine Wenberg Svensen har også fått rollen som hans kone på scenen i "Spellemann på taket", mens Spellemannen selv spilles av fiolinist, Sebastian Grüchot som har sin utdannelse fra Universitetet i Agder (UiA).

Kapellmester er Per Elias Drabløs.

På grunn av etterspørselen av billetter har teateret sett seg nødt til å sette opp fire ekstraforestillinger i slutten av mars, i tillegg til forestillingene denne uka.