KRISTIANSAND: — Jeg har lett etter min plass i musikkbransjen i mange år. Nå har jeg funnet den, sier låtskriver, artist og promotør Bent Ivar Depui Tversland.

Egentlig fra Evje. Nå: Osloenser.

Stedet er Subsonic Society. Et trangt, men sjarmerende platestudio i Calmeyers gate. Depui jobber med den siste finpussen på en av sine nye låter. Et lite steinkast nærmere sentrum ligger kontoret der sørlendingen promoterer egne prosjekt og bandene han jobber med i plateselskapet Ghost Town.

— Jeg har mer enn nok å gjøre, forsikrer han.

For når Depui ikke jobber, studerer han music management ved høgskolen i Telemark. For å forstå helheten i bransjen. Publishing, promotering, kontrakter, presse, nettverksbygging. Alt.

— Musikk er tross alt et produkt som skal selges. Man kan ikke knytte seg følelsesmessig til det. Følelsene kommer i en annen fase. I idéfasen. I skapelsesprosessen, sier han.

Hør smakebit fra Depuis nye plate.

Brølte

Depui fyrer opp en sigarett som fort fyller det vesle studioet med røyk. Produsent Vegard Sleipnes spiller av en låt. Det lyder bra. Depui forklarer at han gjorde det meste feil da han skulle promotere musikken sin med bandet Page Down for noen år siden.

— Det var ikke gjennomtenkt. Jeg brølte litt for høyt. Nå har jeg lært mer om den prosessen, sier han, og forteller at det han først og fremst vil være, er låtskriver.

— Heller det enn bare artist. Det er skrivingen som får meg til å ikke bli depressiv. Og det er inspirerende å jobbe med andre band, sier han.

Men enn så lenge er han begge deler. I fjor ga han ut plata "Manhood" til gode kritikker. Nå har han planer om ytterlige to album i løpet av 2013. Den første allerede i mars/april. Den nye plata handler naturligvis om tapt kjærlighet, lengsel og den type ting, som singer/songwritere gjerne skriver om. Musikalsk sett vil ha finslipe hillbilly-popen fra den første utgivelsen.

— Den største forskjellen er at denne plata er mer ærlig. Det blir en standardbesetning, ikke et 14 manns-orkester som sist. Litt mer rock and roll, forteller han.

Utlandet

Depui flyttet til Oslo tildigere i år, fordi nettverket er større her enn i Kristiansand. Og fordi Oslo er ett skritt nærmere hans største ambisjon: Å komme seg til utlandet. Han har allerede spilt konserter i Kina, England, Irland, USA og Thailand.

— Hvis man skaffer seg gode kontakter, kan mye skje. Jeg tror ikke det fins noen grenser for musikk, sier han.