Det fremkommer av en rapport det tyske firmaet Emporis har utviklet, og som den velkjente nyhetsformidleren CNN i dag referer til.

Kilden rangeres på listen sammen med Philharmonie i Berlin, Esplanade Concert Hall i Singapore, Heydar Aliyev Center i Baku og Cidade das Artes i Rio de Janeiro. Konserthus som Den norske opera og balletten i Oslo og Sydney Opera House har ikke fått plass på lista.

— I disse dager har konsertsaler også en bemerkelsesverdig arkitektur, og tilbyr publikum et flott show, selv før de har tatt sine plasser. Flere og flere konserthaller blir bygget slik at de skiller seg ut i kraft av sine iønefallende former, farger og materialer, heter det i rapporten fra Emporis.

— Vi er veldig stolte. Kilden er bygd med omsorg, og det hjelper oss i vårt arbeid i de ulike salene. I tillegg er det lokkende for andre ensembler som ønsker å komme hit, for dette har spredt seg allerede, sier KSO-direktør Stefan Sköld.

Kilden, som huser de tre organisasjonene Agder Teater, KSO og Opera Sør, er designet av finske ALA Architects i samarbeid med SMS Arkitekter fra Kristiansand.

Hele listen kan du se her.