— Det var noe som manglet i livet mitt, og doktoren min forstod at jeg trengte mer musikk, forklarte Vibeke Siljan fra "scenen" på Jonas B. Gundersen lørdag ettermiddag.

Der hadde rundt 120 jazzinteresserte pakket seg tett for å høre hennes versjoner av jazz og soulklassikere som tidligere har vært presentert av størrelser som Aretha Franklin og Ella Fitzgerald.

Trio ble kvartett

Med seg i trioen hadde Siljan den selvsamme legen som hadde foreskrevet mer musikk, nemlig keyboardist Runar Nørsett. Bassist var Fredrik Sahlander, og for anledningen var trioen utvidet med trommeslager Jens Nyland.

Jazzinteresse

Kafekonserten var sesongstarten på det som de siste årene har blitt en tradisjon på Jonas B. Gundersen. Mens Kristiansand har manglet en aktiv jazzklubb de siste par- tre årene, virker det som jazzfansen har funnet fram til disse konsertene som tilbys gratis hver første lørdag i måneden.

Det kan ikke bety annet når det allerede den første helga etter jul og nyttår kom godt over hundre mennesker som ville høre lørdagsjazz. Ifølge restaurantsjef Nadia Myhro pleier fremmøtet å ligge i overkant av hundre.

Programmet videre

Videre i sesongen ser plakaten slik ut: 1. februar: New Orleans Jazzcab, 1. mars: Rabbersvigen Jazzforsamling, 5. april: New Orleans Jazzcab, 3. mai: Vibeke Siljan Trio, 7. juni: Rabbersvigen Jazzforsamling.