Telefonene til brødrene gikk varmt under og etter at Cato hadde rappet fredag kveld. Foto: Jørgen Steffensen

— Det var en utrolig dårlig opptreden, jeg fikk helt jernteppe og måtte bare kaste arket med teksten og improvisere. Jeg fant fort ut at jeg måtte starte på en av mine andre sanger, og det gikk bra, sier en lettet Cato Alexander Eikeland (17) etter at han er videre til livesendingene som starter neste fredag.

Skriver hver dag

Den unge artisten har allerede skrevet godt over 150 sanger selv, og skal alle som blir kastet regnes med, kan dette ganges med mange.

— Jeg kaster nok åtte sanger hvis jeg har skrevet ti. Hver eneste dag må jeg skrive, om jeg bare skriver et par linjer eller flere sanger varierer veldig, sier Eikeland til Fædrelandsvennen.

Selv er han ikke fornøyd med sin opptreden. Det han derimot er fornøyd med, er at han klarte å hente seg inn igjen etter å ha falt ut.

— Jeg hadde ikke startet på nytt om jeg hadde falt ut for ett år siden, men nå visste jeg at om jeg stoppet hadde jeg ikke hatt noe sjanse, presiserer rapperen.

Han var før sin opptreden utrolig spent på å se hvordan han ble fremstilt på TV.

— Det er mye som blir annerledes etter at det er klippet og gjort om, og jeg datt jo faktisk ut, sier Eikeland.

Varme telefoner

Kun to-tre minutter etter at Fædrelandsvennen kommer hjem til Cato og lillebror Stian i Vågsbygd, begynner telefonene å ringe. Det er tydelig at mange er klar over at han skal opptre på TV senere på kvelden.

I løpet av tiden Fædrelandsvennens journalist er der, tikker det inn 37 nye venneforespørsler på Facebook, utallige meldinger og gratulasjoner med flott opptreden.

— Det var helt grusomt på dommerutvelgelsen, jeg sto som sistemann i rekken og ventet. Jeg hadde øvd så mye på sangen at jeg fikk hodepine og ble helt tørr i halsen. Jeg tror jeg var en av dem som øvde mest, sier Eikeland.

Sangene hans består av ting han selv har opplevd og ting han vet andre kan se seg selv igjen i. Alle tekstene lager han selv, men ikke alle melodinene. Men i livesendingene skal han synge en egenkomponert sang og tekst. Noe han gleder seg veldig til.

Begge to satt spente og nervøse for å følge med hvordan opptreden gikk. Foto: Jørgen Steffensen

— Alt er bare tatt ut av hodet mitt. Noen har sagt at min musikk er terapi for dem, men jeg er bare Cato, jeg, sier Eikeland.

En stor drøm

Han hadde allerede som 13-åring et ønske om å stå foran dommerne i «Norske Talenter».

— Det er en drøm som har blitt oppfylt.

Det var Cato og lillebror Stian som fredag kveld satt sammen og så på programmet. Stian prøvde seg også, men kom ikke videre. Likevel er han utrolig stolt over Cato som har gjort det så bra.

— Han klarer seg veldig bra. Nå må han bare prøve å huske tekstene, ler lillebror som syns det er gøy at storebror har blitt kjendis.

Også William (11) gikk videre til semifinale og livesendinger. Han var hoppende glad da dommerne ga den positive beskjeden på TV fredag kveld. Les mer om hvordan han hadde det under dommerutvelgelsen her: