Erik Pirolt ville invitere en tydelig personlighet på kake. Her er han før åpningen av "Svanesang". Foto: Kjartan Bjelland

— Dette blir en opplevelse både for øyet og ganen, sier ordfører Arvid Grundekjøn (H). Søndag er han hedersgjest når Kristiansand Kunsthall avslutter Erik Pirolts mye omtalte utstilling "Svanesangen".Kunstneren selv forklarer ideen med å invitere ordføreren til å spise sinfavorittkake:

Grundekjøn perfekt

— Cecilie Nissen (kunsthallens leder) fortalte om et sted i Stavanger der de pleide å lage kunstnerens favorittkake til avslutningen. Men det er litt kjedelig å sette min favorittkake i fokus. Vi trengte en person med en tydelig personlighet og som alle hadde et forhold til, og da var Grundekjøn perfekt, sier Pirolt. Det er han selv som skal bake kaka som serveres klokka 14 søndag.

Selvironi

— Jeg tenkte først på napoleonskake, siden dette kan gjenspeile borgermesterens selvbilde, humrer en selvironisk Grundekjøn.

— Så vurderte jeg fattigmann, siden dette kan gjenspeile kommunens økonomi. Men til slutt falt jeg ned på min kones sjokoladekake, forteller ordføreren.

— Oppskriften er ganske rett fram, så dette tror jeg at jeg skal klare greit, sier Pirolt.

Utstillingen har vært en suksess med 1455 besøkende hittil. Kun åpningsutstillingen "Game of Life" har vært bedre besøkt med 1550.