Mary er født på Tasmania. Og da lille prins Christian kom til verden i oktober i fjor, ville den tasmanske regjering gjerne finne på en riktig spesiell dåpsgave — noe som ingen andre kunne matche.Det klarte de med glans. For valget falt på tasmanske djevler, som kun finnes på Tasmania. Mandag fikk kronprinsparet overrakt de fire sjeldne tasmanske pungdyrene.

Og dyreglade Mary smilte godt da de fire landsmennene viste seg fram for prinsepar og presse gjennom å sprette viltert rundt i sitt nye hjem - en inngjerding med sand, stein og ville vekster - i Københavns zoologiske hage.

Hun og mannen måtte stå på tå for å få sett dem. Og det kan være lurt med et solid gjerde rundt det lille pungdyret. For selv om det bare er på størrelse med en liten hund og veier rundt 12 kilo, er den det nålevende dyret som har kraftigst bitestyrke i forhold til vekt - kraftigere enn både hyene og leopard, ifølge forskning.no.

Men kronprinsesse Mary takket varmt og trodde de fire gavedjevlene ville glede både hennes egen lille prins og alle andre barn som besøkte zoologisk hage. Det var Tasmanias turistminister Paula Wriedt glad for å høre:

— Tasmanerne var svært glade for å høre om den nye prins, og vi forsøkte å finne på en gave, som ingen andre kunne gi, sa hun ved overrekkelsen. (©NTB)