Nå forventer galleriet bråk fra aktivister fra begge hold — både abortmotstandere og fra grupper som kjemper for kvinners frie valg - og kaller ifølge AP inn ekstra sikkerhetsvakter når utstillingen åpner 7. april.Skulpturen har kunstneren kalt «Monument to Pro-Life: The birth of Sean Preston», og forestiller hvordan artisten føder sin sønn stående på alle fire på en bjørneskinnsfell. I dedikasjonen hylles hun for å prioritere familie foran karriere.

— Jeg beundrer henne. Britney gir de som strever med valget inspirasjon, sier skulptør Daniel Edwards, og sier han har laget et idealisert bilde av henne.

Den amerikanske antiabortbevegelsen trykker Britney til sitt bryst. Selv har hun hittil ikke kommentert statuen, som hun heller ikke har stått modell for: Den hevdes å være laget etter voksfiguren av henne i Madame Tussauds i Las Vegas - og ikke, slik ryktene sier, etter en ulovlig video av Sean Prestons fødsel.

Galleriet i New York har allerede fått tre tusen e-poster fra hele verden etter at nyheten om skulpturen ble kjent på internett. Reaksjonene er svært blandet, ifølge deleier i galleriet, David Kesting:

— Noen er opprørt over at Britney utnyttes i denne sammenhengen. Andre, som er imot abort, synes det er fornedrende for deres bevegelse, sier han.

Nå leter galleriet etter en permanent plassering av Britney-statuen «innen morsdagen», som det står på hjemmesiden. (©NTB)