Forminskningen av Golden Globe har vært et stort tap for de fleste involverte i utdelingen.

Men nå viser det seg at de-glamouriseringen av Golden Globe kan løfte de prisutdelingene som ikke er rammet av skribentstreiken i Hollywood. Dette skriver Reuters.

Mer inntekter

Både Spirit awards og Screen actors guild's SAG awards kan høste frukter at Golden Globe nå får mindre mediaoppmerksomhet, lavere seertall og færre reklamekroner.

Spirit og SAG awards har fått tillatelse fra Writers guild of America til å fortsette med utdelingene som normalt, mens Golden Globe og People choice awards har måttet finne andre løsninger.

Hva som skjer med Oscar-utdelingen 23. februar er ennå ikke avklart.

Venter normalt oppmøte

Golden Globe som utdeles 13. januar, har avlyst det normalt store showet med rød løper og erstattet det med en beskjeden pressekonferanse etter det ble klart at WGA ville stå streikevakt utenfor utdelingen.

Det betyr at Spirit og SAG awards kan få en drøss kjendiser på sine utdelinger, noe som vil mangle under søndagens Globe.

– Vi venter det vanlige oppmøtet, rundt 92-95 prosent av de nominerte, konstaterer talskvinnen for SAG awards, Rosalind Jarrett.

I tillegg kan Spirit og SAG få et hopp i seertall ettersom filmfans vil ty til de disse utdelingene, i mangel på de større alternativer.

Ingen kjendiser førte til stort tap

Da People choice awards ble delt ut tirsdag, var det ingen store stjerner tilstedet under utdelingen, men i stedet takket vinnerne for prisene via videoer som var tatt opp på forhånd.

Dette lønte seg ikke for People choice awards som mistet nær halvparten av seerne fra i fjor. Det to-timers lange showet fikk bare 6 millioner seere, 5,3 millioner færre enn i 2007. – Det kjentes ikke ut som en seremoni. Det var noe som kunne vært gjort i en bunker, uttalte TV Guide-kritiker Matt Roush som heller ikke har særlig tro på Golden Globes pressekonferanse søndag.

– Jeg tror bare de aller mest desperate showbusiness-avhengige vil se på Golden Globe i år, konstaterer Roush.