Jay-Z, en av hiphopens aller største stuperstjerner, er klar for Trondheim og Uka.

Dermed har Uka klart å fange sin største fisk noensinne. Jay-Z kommer til Trondheim tirsdag 6. oktober, og konserten i Høyskoledalen blir den eneste han gjør i Norge før han starter sin USA— og Canadaturné tre dager senere.

— Vi er stolte og ydmyke, sier Ukesjef Torgeir Bryge Ødegården, som innrømmer at de måtte grave dypt i lommeboka for å sikre seg superstjernen.

— Det koster, men vi ser på det som en investering. Å tilby en slik konsert betyr mye for Uka også framover, mener han.

Uka opplyser at teltet i år har en kapasitet på 7000 tilskuere, noe som gjør at konserten blir langt mer intim enn da Jay-Z gjestet Norge sist. I fjor under Hovefestivalen fikk nærmere 20 000 med seg konserten, det største festivalpublikummet noensinne i Norge. Adresseavisens anmelder kalte konserten «en maktoppvisning» som tok publikum til kokepunktet.

Størst og dyrest

Konserten blir ikke bare Ukas største noensinne, den blir også den dyreste. Billettene, som nå er lagt ut uka.no, vil koste 590,- kroner for medlemmer og 690,- for ikke-medlemmer.

— Det blir jo i særklasse prismessig også, men vi mener fortsatt det er en grei pris i forhold til lignende arrangement, sier Ukesjefen.

Kontakt med Jay-Zs agent ble etablert allerede i februar, men snøballen begynte ikke å rulle for alvor før i slutten av august. Trønderne i Stargate, som samarbeider med Jay-Z om plateselskapet StarRoc, skal ikke ha hatt noe med bookingen å gjøre.

— Vi fikk bekreftelsen i forrige uke, og det ble et par glass som feiring, bekrefter Bryge Ødegården.

Par med suksess

Jay-Z regnes ikke bare som en av hiphopens beste rappere, men også som en av de rikeste. Bare i USA har han solgt 26 millioner av sine egne album, og han er i tillegg en suksessrik forretningsmann. Familieøkonomien trekkes ikke i grøfta av kona heller, Beyoncé Knowles er ifølge Forbes Magazine verdens mesttjenende artist under 30 år med sine 550 millioner i fjor.

Hvorvidt Beyoncé blir med på turen eller vil opptre, vil ikke Ukesjefen kommentere.

— Vi forholder oss til Jay-Z og bandet hans, hvilke andre som er med verken kan eller vil vi si noe om.

Jay-Z er i disse dager ute med sitt ellevte studioalbum, «The Blueprint 3», til blandede kritikker i norsk og utenlandsk presse.

Superstjernen skal også opptre på Skavlan i høst, programmet blir spilt inn 25. september.