Monty Pythons sketsjer har lenge vært noe av det mest populære innholdet på Youtube, og tusenvis av brukere har lastet opp videoklipp med Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones og Michael Palin. Dette har humortruppen sett seg lei på. Som de selv skriver det på sin nye Youtube-kanal:

– I tre år har dere Youtube-brukere utnyttet oss ved å ta tusenvis av våre videoer og legge dem ut på Youtube. Nå er situasjonen snudd på hodet. Det er på tide å ta saken i egne hender, heter det.

Kommer etter

De som har lagt ut videoer trenger ikke frykte represalier:

– Vi vet hvem dere er, vi vet hvor dere bor, og vi kunne kommet etter dere på måter som er for grusomme til å nevne. Men siden vi er så ekstremt hyggelige typer har vi funnet en bedre måte å slå tilbake på: Vi har lansert vår egen Monty Python-kanal på Youtube, skriver gruppen.

Som en ekstra gest er videoklippene også lagt i høy kvalitet. Og det beste av alt? — Alt er gratis.

På Monty Pythons offisielle Youtube-kanal kan du se godbiter som dette:

Forutsetning

Monty Python stiller imidlertid følgende krav:

– Vi vil ikke ha deres siklende, hjernedøde kommentarer. I stedet vil vi at dere klikker på lenkene og kjøper filmene og tv-showene våre for å mildne smerten og forakten vi føler over å ha blitt svindlet og utnyttet alle disse årene, skriver de.

Her er klassikeren «The Lumberjack Song»:

Og hvem husker vel ikke denne: