«Den norske humor» er et talentshow som går ut på at deltakerne skal få Norge til å le. Programleder er tidligere programleder for TV 2-programmene Idol og Norske Talenter, Marte Stokstad.

Hvem av deltakerne som går videre, bestemmes ukentlig av jurymedlemmene Harald Eia, Helen Vikstvedt og Trond-Viggo Torgersen. Så er det TV-seerne som avgjør hvem som til slutt vinner finalen, torsdag 19. november.

Eget program

Premien er ikke noe rusk. Vinneren får sitt eget humorprogram på NRK.

I høstens 11 programmer skal 24 kandidater slåss om å bli landets nye humorkjendis. I løpet av sendingene skal de konkurrere i humorens ulike sjangere som parodi, imitasjon og revy. Publikum har makt til å stemme ut de kandidatene som ikke overbeviser.

Egen kåring

Parallelt med TV-serien vil det kåres enda en vinner i det NRK kaller «den aller mest moderne humorsjangeren» – nettklippet. Denne kåringen vil gjennomføres på programmets nettsider, og vinneren vil i tillegg presenteres i finaleprogrammet.

Redaksjonen vil med jevne mellomrom kåre innslag som vinner videoutstyr.

Takk skal du ha

Første vinner her var humortrioen Takk skal du ha, som består av studentene — Erlend Nervold (26 ), Morten Oftedahl Sjøthun (24), og Jon Sigve Skard (27). Trioen har laget «Blodtørst» som vant NRKs første konkurranse.

Her er det første vinnerbidraget i NRK-seriens nettkonkurranse, «Blodtørst», med Takk skal du ha: