KRISTIANSAND: — Med dette retter kommunen et uformelt konkursvarsel mot Quart Holding. Jeg synes det er feil og merkelig at det skal være kommunen som slår den siste spikeren i kista for festivalen, sier festivalsjef Arild Buli i Quart.

Torsdag skrev Fædrelandsvennen at Kristiansand kommune sier opp leieavtalen Quart Holding AS har for festivalområdene på Odderøya. Den gjaldt for to år, og stod formelt ennå ved lag til tross for at underselskapene Quart Event og Quart Service ble slått konk 5. oktober.

Nå etterlyser Kristiansand Eiendom 127.000 kroner i ubetalt leie for kontorer og lager siden juni, i tillegg til at de peker på manglende opprydding som grunnlag for oppsigelsen.

— Oppryddingen er i gang, og jeg har ikke fått noe forvarsel før avisen fortalte meg at jeg var sagt opp, sier Buli.

Torsdag sendte han en epost til Kristiansand Eiendom. Der heter det blant annet:

«Per i dag arbeider vi fremdeles med å få en økonomisk plattform til Quart og betale blant annet leien til kommunen, Det vi ber om, er å få tiden ut november 09. Lykkes ikke dette skal også jeg gi opp håpet. Men jeg trodde ikke det var kommunen som skulle sette den siste spikeren i «kista». Det beste som kunne skje er jo at Quart går videre samt betaler husleien til dere ????? eller?

— Dette betyr altså at du bestrider utkastelsen?

— Jeg ber om å få frist ut november. Hvis ikke har vi jo ikke noe sted å arrangere festival, og da blir det i hvert fall ikke noe, sier Buli.

Per-Christian Nygård i Kristiansand Eiendom svarer:

— Vi opprettholder oppsigelsen. Arild Buli har fått mer enn nok tid på seg, og deler av Quart-strukturen er allerede konkurs med krav som hagler inn fortløpende. Også andre aktører har meldt sin interesse for å bruke området neste sommer, og disse må få tid til å planlegge.