Fremover skal Eyvind Hellstrøm (61) feire jul med Jørn Hoel, bedømme hobbykokker og rydde opp på restauranter.

Et helt nytt konsept dukker opp allerede før jul. To episoder av «Jul med Hellstrøm» skal sendes på TV3. Der følger vi Hellstrøm som blant annet tar med seg bikkja Maurice og Jørn Hoel til hytta på Gol for å servere julemat.

Hoel har tidligere imponert med kompliserte oppskrifter i realityprogrammet «4-stjerners middag halv åtte» på TVNorge, der artisten avslørte at han i tide og utide kan finne på å ringe Hellstrøm for kjøkkenråd.

Slettahjell kommer

Ifølge TV3 vil Hellstrøm her vise andre sider av seg selv enn den myndige perfeksjonisten som har opptrådd i «Hellstrøm rydder opp». Solveig Slettahjell og Fridtjof Såheim dukker også opp på Gol for å delta i etegildet.

Samtidig søker TV3 nå etter nye restauranter som trengs å ryddes opp i av Hellstrøm. «Hellstrøm rydder opp» har hatt over 300 000 seere i snitt, noe TV3 regner som en av sine største suksesser. Hellstrøm håvet også inn Gullruten som beste programleder i 2008. Skal veilede hobbykokker

Som ikke det var nok, skal Hellstrøm være hoveddommer i det nye programmet «Masterchef», der Norges beste hobbykokk skal kåres. Sammen med matmenneskene Tom Victor Gausdal og Jan Vardøen, skal Hellstrøm bedømme og veilede uskolerte kokker i TV3s nye storsatsning.

Konseptet har vært en enorm suksess i Australia og i Norge holdes det auditioner i Stavanger 5. og 6. desember, i Bergen 12. til 13. desember, i Trondheim 9. til 10. januar og i Oslo 16. til 17. januar.

Sier opp på Bagatelle

Det blir altså nok å gjøre for Eyvind Hellstrøm som i går avslørte at han forlater sitt livsverk , restauranten Bagatelle, etter 27 år ved roret. Krangel med hovedeier Christen Sveaas er grunnen til at Hellstrøm sier opp jobben ved flaggskipet innen restauranter i Europa.

Til Dagens Næringsliv sier Hellstrøm at han og de ansatte ikke har fått tatt del i de økonomiske gevinstene på rettferdig vis, og at restauranten ikke har fått nok ressurser til å få den tredje Michelinstjerna.

— Sveaas har alltid sagt at «tre stjerner skal vi ha», men han har ikke vært villig til å betale prisen. Han har stukket kjepper i hjulene for meg, sier Hellstrøm til DN. Han understreker at han ikke er bitter.

Hellstrøm forteller også at han jobber med kokebok sammen med Inger Espelid Hovig.