KRISTIANSAND: — Det blir kjempestas å spille, og så blir det en flott oppvarming til Hove, sier Hanne Kolstø.

Sammen med Trygve Tambs-Lyche utgjør hun duoen Thelma & Clyde som er en av headlinerne på Trashfest som går av stabelen på Mølla i Kristiansand i morgen.

Avlyst

Trashfest skulle opprinnelig være Popfest, en todagers minifestival med konserter på Mølla og på Bronseplassen i Høvåg. Arrangementet, med festivalsjef Louis Holbrook i spissen, ble imidlertid avlyst grunnet dårlig billettsalg.

— Vi skulle spille på Mølla uansett, så det påvirket ikke oss noe særlig. Men vi håper selvfølgelig at folk kjenner sin besøkstid og støtter opp om nye arrangementer og lokale band, sier vokalisten.

Kolstø og Tambs-Lyche er utdannet på rytmisk linje ved musikkutdanningen ved Universitetet i Agder, og er årets hovedsatsing til kristiansandsselskapet Karmakosmetix Records. Fullengderen som kommer til høsten, skal være ferdig innspilt i løpet av juni slik at Erik Bang og Erik Honoré kan sette sine kreative miksefingre på albumet.

Hove

Den første singelen fra platen «Crosscheck feat. Salvador» som er spilt inn i The Lodge Studio på Odderøya, slippes i forbindelse med bandets konsert på Hovefestivalens vorspiel 28. juni.

— Vi gleder oss veldig til å spille på Hove. Jeg vet vi leverer varene så jeg er ikke nervøs – men spent er jeg, sier hun.

Tambs-Lyche kommer opprinnelig fra Røros og Kolstø kommer fra Sykkylven, men begge har de siste årene satt sitt preg på musikkscenen i Kristiansand med prosjekter som Post, Love Fi og altså Thelma & Clyde.

Med seg på scenen i morgen har de også korist Maylen Rusti og bassist Morten Martens Øvensen. Sistnevnte driver The Lodge Studio hvor mesteparten av plata spilles inn.

Andre som spiller på Mølla i morgen er; SHE, Daily Bread (Nederland), Jan Birger Gran og Tenderleaves.

— Folk må bare komme. Stemningen i bakgården på Mølla er helt fantastisk, og det er mange flinke artister. Honningbarna er kjempekule og Tenderleaves’ musikk er helt nydelig, sier Kolstø.