ARENDAL: I fjor ble nærmere fem hundre campere evakuert da store deler av jordet ble oversvømmet. Derfor ble det lagt ned om lag én kilometer rør på det ti mål store jordet i vinter.

Et kraftig regnskyll natt til fredag førte imidlertid til at camperne i år igjen våknet med gjørme rundt teltene.

Se festivalfolket gjørmebade i dag — Det var som himmelens sluser åpnet seg. Men det gikk bra. Jeg har ikke hørt om noen som måtte flytte fra området på grunn av regnet, sier vaktmester ved Hove drifts- og utviklingsselskap, Jostein Andersen, til fvn.no.

17,2 millimeter nedbør

Regnet stoppet i 11-tiden, men en regnbyge fredag ettermiddag gjorde ikke forholdene på jordet bedre. Fredag kveld rakk fortsatt gjørma til over anklene på festivalfolket, og problemet var størst i midtgangen mellom teltene. Ifølge Meteorologisk institutt ble det i løpet av dagen målt 17,2 millimeter nedbør ved Torungen fyr, som er nærmeste målestasjon til Hove.

Under det kraftige regnværet på fjorårets festival ble det målt 54,9 millimeter.

— Vi burde vært mer forutseende, og skulle lagt ut veiduker i midtgangen, medgir Andersen.

— Er du fornøyd med dreneringsarbeidet?

— Ja, jeg er fornøyd. Når det står så mange telt på et jorde, er det få kvadratmeter for regnet å komme ned i jorden på. Og stiene er helt flatpakket etter en uke med campere. Da blir det dammer, sier vaktmesteren.

Leid for ti år

Det er Hove drifts- og utviklingsselskap som har fått drenert området, som i lang tid er kalt for «Myra» av lokalbefolkningen. De har også tatt kostnadene på 300.000 kroner som arbeidet kom på.

— Vi bruker jordet også til andre anledninger, opplyser Andersen.

Jordet er leid av grunneieren for ti år, og vil ifølge festivalledelsen bli brukt igjen neste år.

DRENERT: Hove drifts— og utviklingsselskap har betalt 300.000 kroner for å drenere dette jordet. (Foto: Elling Svela)

MIDTGANGEN: Problemet var størst i midtgangen mellom teltene. (Foto: Elling Svela)