Norwegian Wood er først ut blant de store norske rockefestivalene. Med artister som Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Alanis Morissette og Madrugada serverer Oslo-festivalen et program som ikke står tilbake for noen av de tidligere årene. Det mener i hvert fall festivalsjefen selv.

– Det er nok vårt sterkeste program, sier han.

Festivalen i Frognerbadet startet opp samtidig med Quartfestivalen. Roll synes det som har skjedd med sørlandsfestivalen er trist.

– Vi kjenner arrangørene godt og synes det er veldig trist. Sammen med Quartfestivalen ble vi jo en av «de store» festivalen utover 90-tallet. Det som kanskje er det aller tristeste er at dette ødelegger for bandene i Norge. Mange glemmer hvor viktige festivalene er for rekrutteringen av nye artister i Norge, sier han.

Selger ut

Norwegian Wood er fremdeles ikke helt utsolgt. Det er imidlertid ingen fare for at festivalen vil lide samme skjebne som den tidligere kollegaen i Kristiansand.

– Vi har billetter igjen til alle dagene utenom lørdag. Det ser imidlertid ut til at det går mot fire utsolgte dager. Rapportene fra konsertene med Foo Fighters og Queens of the Stone Age i Bergen er også oppløftende. Arrangørene der oppe forteller om hyggelige artister og magisk stemning, sier han fornøyd.

Variert

Festivalen i Frognerbadet har lagt opp til et variert program. I tillegg til de nevnte hovedartistene har Roll hentet inn unge stjerneskudd som Paramore, samt mer alternative artister som Rufus Wainwright og Billy Talent.

– Det er selvsagt helt bevisst at vi har forskjellig profil fra dag til dag, sier han.

– Hva er festivalens fremste styrker?

– Jeg tror folk opplever oss som en festival der musikken er det viktigste. Vi hører bare positive ting fra artistene, sier han.

– Hva ser du mest fram til selv på årets festival?

– Jeg tror åpningsdagen blir veldig bra. Jeg er imidlertid også countryrock-entusiast og det blir stort å se Gary Louris og Mark Olson sammen på scenen, sier Roll.