TROMØY: Søndag kveld varslet politiet i Agder at de ville taue bort biler og bøtelegge bilstene som ikke følger parkeringsanvisningene på festivalområdet.

Da skapte mellom tretti og førti biler problemer på strekningen mellom Sanum bro og Tromøy kirke.

— Kaotiske tilstander

På første festivaldag med rapmogul Jay-Z som headliner har tilstrømingen til området vært formidabel. Det har til tider skapt kaotiske tilstander.

Til tross for kaotiske tilstander er forholdene ifølge Heggernes som forventet.

  • Dette er første dagen. Det er den dagen det forventes mest publikum. Tilstrømningen av festivaldeltakere har vært formidabel. Man kan ikke forvente annet, sier Heggernes til fvn.no.

Han har ikke oversikten over hvor mange biler parkeringetaten har bøtelagt mandag.

Skaper problemer for bussen

— Det har vært ganske mye. Det er ikke bare feilparkering, men det har gjort det vanskelig for kollektivtrafikken å komme fram, sier politioverbetjent ved Arendal politistasjon, Magnar Heggernes, til fvn.no.

Politiet arbeider i dag med å holde fokus inne på selve leirområdet, og med å gi råd og vink til arrangørene.

Mandag har parkeringsvaktene nok å henge fingrene i på området. De roser likevel festivalarrangørene og opplyser om at området er tilstrekkelig skiltet, men at det er bilistene som gir blaffen i henvisningene.

Mandag kveld har åtte biler parkert midt i det som er en evakueringsvei på festivalområdet, og trafikken korker seg titt og ofte på området.

I tillegg er det lange bilkøer inn til festivalområdet.

Les også: I kø for Jay-Z?

- Avtal å bli hentet ett annet sted

Når kvelden er omme står politiet overfor nye utfordringer. Av erfaring ønsker da mange av festivaldeltakerne å bli hentet med bil av venner og familie ved hovedporten.

Det blir uaktuelt.

— Vi ønsker i mest mulig grad at folk bruker kollektivtrafikk. Når alle skal hente sine på slutten av kvelden, så sier det seg selv at det ikke går, sier Heggernes.

Han anbefaler deltakerne å ta bussen til byen, for å så få skyss derfra.

— Det går buss inn til byen fra festivalområdet. Avtal å bli hentet ett annet sted, oppfordrer Heggernes.

FEILPARKERT: Feilparkerte biler skaper kaotiske tilstander inne på Hoveområdet. MMS: Ernest Boswarva