KRISTIANSAND: — Jeg vil si at det er veldig synd at Quartfestivalen er nødt til å avslutte, men det gir samtidig muligheten til å starte på nytt. Det er viktig at man legger en felles strategi mellom kultur og næringsliv for å bygge opp en ny festival.

Quartfestivalen og handelsstanden har opp gjennom årene hatt sine disputter. I 2006 fikk et brev fra daværende bookingsjef Toffen Gunnufsen med økte priser som tema, mye oppmerksomhet.

Butikkene i Kvadraturen har tjent ekstra på Quart-uka, men daglig leder Harald Andersen i Kvadraturforeningen mener at det er begrenset hvor mye butikkene faktisk har tjent på festivalen.

— Vi må huske at det er forskjellig fra butikk til butikk. Ungdomsbutikkene har hatt et skikkelig oppsving under Quarten sammenlignet med en vanlig uke, mens andre butikker har hatt mindre oppsving, sier Andersen.

At butikkene har vært gjerrige og gitt for lite til festivalen, mener han ikke riktig. Han medgir imidlertid at Quartfestivalen kan ha følt at de har fått for lite.

— Ingen butikker går med store overskudd slik at de kan bringe så mye tilbake til enkeltarrangementer. Kvadraturforeningen er bindeleddet som styrer midlene butikkene har til fordeling, sier Andersen.