Hiphopmusikalen «AF1 — alle for en» har premiere lørdag 15. november, og skal samsendes på NRK1 og NRK Super seks lørdager.

— Det var regissør Gisle Halvorsen og manusforfatter Karianne Lund som kom på ideen. Historien er et klassisk kjærlighetsdrama, en slags West Side Story. Vi har valgt å ta formgrep som går mer på dokumentarisme heller enn et storslagent og glossy sang og dans-drama. Vi vil heller ha sang og dans som integrert, naturlig del av handlingen, forteller prosjektleder Rita Sarnes til Farojournalen.

Mye dans

Men serien handler ikke bare om kjærlighet og hiphop.

— Selv om vi sier det er en hiphop-musikal, har klassisk ballett en stor del. At det er ikke det ene som vinner over det andre, er en av styrkene til prosjektet. Det framgår også musikalsk, med et vidt spekter fra hiphop via klassisk til veldig fine crossoverlåter, sier prosjektlederen.

- Tar barn på alvor

Sarnes sier videre:

— En av grunnpilarene NRK Super jobber etter er å ta barn på alvor. Det har vært veldig viktig for oss å være tro mot hiphop og de miljøene vi beveger oss inn i. Vi skal ikke påstå noe som ikke er riktig. Dette skal ikke være noe barne-hiphop eller hiphop light, det skal være the real thing. Der er produsentene veldig viktige, og vi har i samarbeid med konsulenten vår innenfor hiphopmiljø, Vibeke Sørlie, funnet fram til Sigve «Ziggy» Bull og William «NastyKutt» Larsen.

NRK har altså satset på troverdighet og originalitet under produksjonen av den nye serien. Allerede her skiller den seg vel sterkt fra de amerikanske filmene den skal konkurrere mot. Så spørs det da hva kidsa vil ha.

... og hva kommer nå?

Og for den som måtte lure: Jo, musikken kommer på plate. Den er i butikkene allerede fra 10. november. Hele serien er tilgjengelig på DVD i januer eller februar.

Her kan du se flere av av videoene til serien «AF1».

Se en smakebit fra Marias danseskole her: