KRISTIANSAND: — Det er utrolig mye spennende som skjer med oss, og for et band som ennå ikke har rukket å gi ut sin første EP må vi vel si oss ganske fornøyde, smiler vokalist Nils Drivdal.

Det går ufattelig fort i svingene med et av Kristiansands mest spennende rockeband for tiden. Som eneste usignerte norske band er Evan Seleven satt opp på hovedprogrammet til verdens største musikkbransjetreff South By Southwest (SXSW) i Texas kommende uke. Samtidig slipper de også sin første EP «Filthy Pigs & Dirty Dogs». Releasekonserten skal holdes på Garage i Oslo, og to uker senere er de booket på Studentersamfundet i Trondheim samme kveld som amerikanske Public Enemy.

Quart

Og som om ikke det var nok har også Quartfestivalen ryddet plass på scenen i Bendiksbukta til Evan Seleven.

— Det er jo hyggelig for Quart at de endelig har fått fatt i en skikkelig «headliner», ler trommis Dan Korneli.

Selv om de gleder seg til å spille på Norges største rockefestival innrømmer de glatt at det hadde fristet vel så mye med en spillejobb på Øyafestivalen i Oslo.

— Vi er jo fra Kristiansand, ikke sant, og da gir det en litt annen følelse å bli booket til Quart. Folk tror automatisk at et lokalt band som får spille på Quart, er hentet inn på en slags kjip «lokalkvote», sier Dan Korneli.

Akkurat det kan musikksjef i Quart, Jørgen Skauge avkrefte. Tvert i mot er han stolt over at et så fett band som Evan Seleven faktisk er fra Kristiansand.

— Sannheten er at jeg booket Evan Seleven allerede før jul. Med en gang jeg hørte den sinnssykt bra demolåten «Love Takeoff» skjønte jeg at Evan Seleven hadde noe spesielt på gang, sier Jørgen Skauge.

Mye skryt

Han er ikke i tvil om at bandet, med litt flaks, kan kommer til å akselerere ytterligere ut i den store verden.

— De har allerede fått mye skryt, og kanskje spesielt fra bransjen i utlandet. Hvis de er heldige med konsertene i Texas, hvis de rette folkene dukker opp, har de alle muligheter til å gjøre det stort. Talentet er udiskutabelt, sier Jørgen Skauge.