KRISTIANSAND: — Vi har ikke noe behov for å gå ut med salgstall. I kontrakten med The Who heter det faktisk at vi ikke kan gå ut med billettsalget til deres konsert uten at de vet om det, sier musikksjef Jørgen Skauge i Quartfestivalen.

The Who er som kjent toppnavnet på Quarts hovedscene onsdag 4. juli, og det knytter seg stor spenning til hvorvidt det i år blir full fest eller pinlig glissent på en nyutbygget Idrettsplass.

Litt tregere

Heller ikke salget til resten av uka vil Quartfestivalen røpe noe om. Det eneste de vil si er at det går «litt tregere enn på samme tidspunkt i fjor».

Quartfestivalen er samtidig uvanlig sent ute med bandslippene. Allerede i begynnelsen av mars i fjor hadde Skauges forgjenger Toffen Gunnufsen klar hele headlinerpakka med Tool, Pharrel, Muse, Depeche Mode og Kanye West.

Nå har Quart fremdeles to toppnavn igjen å offentliggjøre, og når disse slippes vil Skauge ikke si noe om.

— Men nå slipper vi 2 til 4 nye navn hver uke, og vi vet jo at det store rushet kommer i april og mai, sier Skauge som hittil har 28 navn offentliggjort.

Hovefestivalen har på sin side 45 artistnavn publisert, med hovednavnene My Chemical Romance, The Killers, Slayer og Queens of the Stone Age. Også her mangler en headliner.

Hovefestivalen AS nekter også å si et kvekk om hvor mange billetter de har solgt:

— Visst har jeg tall, men dem vil jeg ikke gå ut med. Vi vil slippe spekulasjoner i forhold til Quartfestivalen, for vi synes ikke det er viktig. Det jeg kan si er at vi er utrolig fornøyde med salget så langt, sier daglig leder Morten Sandberg.

Full pakke

Til forskjell fra Quart, legger Hovefestivalen ut ytterst få dagspass og går inn for å selge full pakke med helukespass til flest mulig.

— Det er fordi vi vil skape et eget univers på Hove hvor det er festival hele døgnet. Også store festivaler som Glastonbury og Roskilde baserer seg på helukespass, sier Sandberg.

— Og så legger vel folk mer penger igjen hos dere dersom de er hos dere hele uka?

  • Det gir det seg jo selv at de gjør. Men det stiller også større krav til oss som festival å holde oppe et tilbud hele døgnet. Dette er veldig ressurskrevende, sier Sandberg.

Han opplyser at festivalen tar mål av seg til å ha 7500 publikummere daglig, i tillegg til 2500 akkrediterte og andre gjester. Med fem dagers festival, betyr det 37.500 omregnet i dagsbilletter.

Til sammenligning solgte Quartfestivalen i fjor i overkant av 50.000 av sine 60.000 billetter. I år legger Quart ut hele 75.000 billetter, altså 15.000 daglig. Årsaken er at hovedarenaen Idrettsplassen blir bygget ut.