KRISTIANSAND: Dermed blir Roligheden på Lund festivalens nye hovedcamp. Camperne må belage seg på en lenger tur til selve festivalområdet enn om Odderøya hadde blitt en realitet, men festivalen vil tilby båttransport inn til konsertene.

I tillegg lover festivalen på nettsiden deres at camperne slipper å ha med seg eget telt. Quart har nemlig kjøpt inn flere hundre nye telt, og vil dessuten sette opp teltene før camperne inntar Roligheden.

Quart-ledelsen så i utgangspunktet for seg en eksklusiv camping på Odderøya, samt en hovedcamp på Kristiansand stadion. Campingen på Odderøya ble godkjent i bystyret, mens stadioncampingen fikk tommelen ned. Dermed ble campingplassen på Odderøya for dyr.

— De totale kostnadene ble rett og slett for store da Stadion-løsningen forsvant, og derfor flytter vi nå hele campingen til Roligheden. Heldigvis har vi funnet en løsning som blir helt strålende, sier festivalsjef Daniel Nordgård til quart.no.

Campere som allerede har kjøpt campingpass på Odderøya, skal ifølge Quart-ledelsen ha fått tilbud om egen VIP-camp på Roligheden, som innebærer blant annet større telt og ekstra oppvartning.