Denne uka gikk Erlend Bratland inn på fjerdeplass på VG-lista topp 20 med sin versjon av Anouks «Lost».

— Fjerdeplassen kommer bare av salg fra fredag ettermiddag til søndag. Det er sterkt når man tenker på at den kun var i salg gjennom én butikk, og at en av dagene var 17. mai, sier digital business manager Stein Vegusdal hos Sony BMG til Farojournalen.

Rett på nett

Teamet bak Erlend Bratland kaster ikke bort tiden. 9. Mai sang han «Lost» i finalen av tv-programmet «Norske talenter». Under en uke senere lå singelen ute for nedlastning på nettet.

— I det øyeblikket låten var ferdig i studio ble den levert rett ut. Da var den tilgjengelig for salg veldig kort tid etterpå. Nyheten om at den var å få kjøpt ble spredd veldig fort forbrukerne imellom, sier Vemundstad.

Spesielt førte en kommentar inne på nettstedet Youtube til en tydelig oppgang i salget. Erlends finaleopptreden har ligget ute på Youtube, og har blitt sett av over 100 000. nesten 20 000 har også fått med seg et klipp som viser Erlend sin opptreden i Ungdommens kulturmønstring i 2007. Tror på toppen

Så langt har Erlends versjon av «Lost» bare vært for salg på Telenors nettbutikk for musikk. Her ble singelen lastet ned 1 500 ganger i løpet av to og en halv dag.

— Erlend knuser alle hos oss nå om dagene, låten hans selger fire og fem ganger så mye som vår nummer to, forteller Telenors musikksjef Klaus-Martin Sørland.

Han er overbevist om at Erlend Bratland kommer til å gå til topps på neste ukes singelliste.

Anouk selger mer

Sony BMG har ingen planer om å gi ut Erlends single på CD, men plateselskapet håper at sangen etter hvert kan bli tilgjengelig på Itunes.

Jan Fredrik Karlsen har blitt manager for Erlend, men så langt har 16-åringen ikke signert noen platekontrakt.

Det ser dessuten ut til at Erlends innsats i «Norske talenter» har ført til en økt interesse for originalen. Denne uka klatret Anouks versjon av «Lost» fra 9. til 2.-plass på lista.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix